Macarons met framboos

Recept aangemaakt op 04/05/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 25/11/2014 - 11h15
-A +A
Voor :
10 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

110 g amandelpoeder
225 g bloemsuiker
4 eiwitten
50 g fijne suiker
1/2 koffielepel rode kleurstof
250 g diepgevroren frambozen
150 g fijne suiker
PUB

Bereiding van de macarons met framboos

De macarons

Mix het amandelpoeder en de bloemsuiker tot een heel dun en homogeen mengsel. Haal door een zeef.

Doe een snuifje zout bij de eiwitten, klop die op tot sneeuw en doe er ondertussen beetje bij beetje de suiker bij. Begin op matige snelheid te kloppen en versnel als u de suiker erbij doet. Klop het eiwit net zo lang tot het eiwit helemaal stijf is en in pieken aan de klopper blijft staan.

Werk het mengsel met een spatel beetje bij beetje en voorzichtig onder het stijfgeklopte eiwit. Roer zolang tot u een mooi homogeen en lichtjes lopend beslag hebt.

Doe daar de rode kleurstof bij en roer nog even door.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het beslag in een garneerspuit n° 10. Spuit in rijen kleine hoopjes beslag en laat tussen de hoopjes telkens 3 cm afstand. U kunt ook een kleine lepel gebruiken als u geen garneerspuit hebt.

Laat 20 minuten rusten.

Verwarm de oven op 170°C (160°C als u een heteluchtoven hebt).

Zet de bakplaat met de macarons 10 tot 15 minuten in de oven.

Haal de plaat er dan uit en laat min of meer afkoelen.

Maak met een de macarons los.

De frambozenjam

Maak de frambozenjam klaar. Doe de diepgevroren frambozen in een steelpan en doe de suiker erbij. Meng goed tot de suiker mooi rond de frambozen zit.

Zet de pan op een hoog vuur en klop met een garde. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen. De frambozen moeten tot moes koken.

Giet deze compote in een diep bord en dek meteen af met een vel aluminiumpapier. Laat afkoelen en zet het bord daarna in de koelkast.

Versier een macaron met een toefje frambozenjam. Leg er een andere macaron op en druk lichtjes aan tot ze 'plakken'. Ga zo door tot alle macarons verwerkt zijn.

Gebruik de rest van de frambozenjam om uw yoghurt of plattekaas op smaak te brengen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 04/05/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 25/11/2014 - 11h15
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB