Maagslijmvliesontsteking: wat u nog niet wist...

Gepubliceerd op 28/03/2003 - 00h00
-A +A

Een snel optredende ontsteking van het slijmvlies van de maagwand (acute gastritis) is waarschijnlijk de meest voorkomende stoornis van de maag en de belangrijkste bron van maagklachten.

PUB

Inleiding

Deze aandoeningen gaan vaak vergezeld van een slijmvliesontsteking van een deel van het darmstelsel (enteritis). De aandoening komt voor in alle leeftijdsgroepen.

Oorzaken

De volgende oorzaken spelen een rol:- chemische, prikkelende stoffen, zoals alcohol;- ontstekingen door bacteriën of giftige stoffen die door bacteriën worden geproduceerd, bijvoorbeeld voedselvergiftiging;- ontstekingen door virussen, zoals kunnen voorkomen bij mazelen, griep en leverontsteking;- allergische reactie van het maagslijmvlies, bijvoorbeeld na het eten van mosselen.

Gepubliceerd op 28/03/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Diarree en voeding: welke voorzorgen helpen diarree voorkomen? Geüpdatet op 07/12/2015 - 15h43

Nu de winter eraan komt en de eindejaarsfeesten voor de deur staan, is het hoog tijd dat we goede gewoonten aannemen om diarree te voorkomen . Door enkele basisvoorzorgsmaatregelen te nemen - voeding en hygiëne – kunt u maag-darmontstekingen vermijde...

Turista: de helft van de reizigers krijgt ermee te maken Gepubliceerd op 30/05/2017 - 10h24

Bijna één reiziger op twee lijdt tijdens zijn verblijf aan turista, of reizigersdiarree. Reizigersdiarree is niet altijd goedaardig, dus is goed hydrateren, zowel ter plaatse als na de terugreis, aangewezen. Bestaat er een goed preventiemiddel?

Maagzweren bezweren Geüpdatet op 25/09/2007 - 00h00

De behandeling van gastro-duodenaal ulcus veranderde radicaal met de komst van krachtige anti-ulcus geneesmiddelen en de behandeling van de bacteriële component. De beleving van de ziekte is veranderd, maar de complicaties van een duodenale zweer bli...

Meer artikels