• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Lymfoom, een moeilijk op te sporen kanker

Lymfoom, een moeilijk op te sporen kanker Het lymfoom is een kanker van het bloed die weinig bekend is en moeilijk op te sporen. Maar iedereen kan erdoor getroffen worden, op elke leeftijd. Wat moet u weten over deze alsmaar vaker voorkomende kanker?

Het lymfoom, een kanker van het bloed

Het lymfoom is de meest verspreide vorm van bloedkanker. Er bestaan ongeveer dertig verschillende types van lymfomen, maar men onderscheidt grosso modo twee categorieën: de Hodgkin-lymfomen en de non-Hodgkin-lymfomen. De laatste soort is het meest verspreid

Het lymfoom ontwikkelt zich in het lymfatisch stelsel, dat deel uitmaakt van het
immuunsysteem. Een van de problemen met dit type van bloedkanker is dat de symptomen die op de ziekte moeten wijzen niet specifiek zijn en verward kunnen worden met minder ernstige ziekten, zoals bijvoorbeeld een simpele griep. Dat bemoeilijkt natuurlijk een vroegtijdige diagnose, iets dat zo belangrijk is voor de genezingskansen.

Te weinig specifieke symptomen voor het lymfoom...

Het bekendste symptoom is het opzwellen van een of meerdere klieren in de hals, de oksels, de lies of een orgaan. Maar een lymfoom kan zich ook manifesteren door gewichtsverlies, onverklaarbare koorts, zweetaanvallen 's nachts, vermoeidheid, misselijkheid, hevige jeuk of buikpijn.
Iedereen die zulke symptomen blijvend en onverklaarbaar heeft moet naar een arts om een juiste diagnose te laten stellen.

Artikel gepubliceerd door op 18/09/2007

Bronnen: Persbericht France Lymphome Espoir, 11 juli 2007.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten