Luizen: geduld...

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 17/09/2002 - 00h00
-A +A

Vorige week hebben we gezien dat luizen hevige jeuk kunnen veroorzaken en zelfs kunnen leiden tot ernstige krabletsels.

PUB

Daarom moeten onze kinderen worden behandeld. En wettelijk bent u zelfs verplicht ze te behandelen.Maar voor een duurzaam resultaat moeten we geduld oefenen.

  • De behandeling is eenvoudig, maar vervelend.
  • Niet alleen het kind, maar ook de andere gezinsleden moeten worden behandeld.
  • Ook het beddengoed, de zetels, de kleding, enz. moeten worden behandeld.

Behandeling nu...

Er bestaan vele producten tegen parasieten in de vorm van shampoos, lotions of sprays. Alle producten werken even goed. Men dient echter een product te gebruiken dat zowel de parasieten als de neten doodt, anders zal men de behandeling 8 dagen later moeten herhalen.Die producten zijn weinig giftig, maar ze kunnen toch schadelijk zijn voor de ogen en bij overgevoelige mensen soms een allergie veroorzaken.

Behandeling vroeger...

Vroeger werd een lauwe azijnoplossing gebruikt om dode of levende neten gemakkelijk te kunnen verwijderen. Azijn lost de lijm op die rond het eitje zit op het ogenblik dat de eieren worden gelegd. Om alle neten te verwijderen, kan men ook een speciale kam gebruiken. Die kam mag uiteraard enkel daarvoor worden gebruikt en moet goed worden gespoeld met een azijnoplossing. Luizen kunnen niet goed tegen temperatuurverschillen. Men kan dan ook een normale shampoo en zeer warm water gebruiken, maar opgelet, het hoofd van kinderen is zeer gevoelig voor warmte. Een dunne kam die meerdere malen door het haar wordt getrokken, zou kunnen volstaan.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 17/09/2002 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Alles wat je moet weten over luizen Gepubliceerd op 02/09/2011 - 16h54

Luizen houden van de maand september. Zij hebben namelijk een voorkeur voor plaatsen waar veel mensen samenkomen, scholen bijvoorbeeld. Luizen krijgen is niet erg. De pediculose van de hoofdhuid die er het gevolg van is, is een niet zo erge aandoenin...

Operatie luizen Gepubliceerd op 16/07/2013 - 09h59

Luizen komen op school heel veel voor. Ze sparen geen enkele sociale klasse en hebben niets te maken met een gebrek aan hygiëne. De angst om luizen te krijgen heeft tot een overdadig gebruik van producten tegen luizen geleid en ervoor gezorgd dat lui...

Vatbaarheid voor hoofdluizen, bestaat het? Gepubliceerd op 14/09/2016 - 16h05

“Mijn zoon/dochter heeft luizen!” Elke ouder slaat alarm als het gebeurt. Maar bestaat er zoiets als een gevoeligheid voor luizen ? Wat is de oorzaak van gevoeligheid voor luizen?

Help, het seizoen van de luizen breekt aan! Gepubliceerd op 07/10/2014 - 12h37

Met de aanvang van het schooljaar, duiken heel vaak ook de luizen op bij schoolgaande kinderen! Een snelle diagnose en behandeling zijn de beste aanpak. Wij geven u alvast een aantal tips.

Meer artikels