Lotte met cantharellen

Recept aangemaakt op 23/10/2012 - 11h42 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/11/2014 - 10h37
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

800 gr lotte
5 sjalotjes
20 cl wite wijn
300 gr cantharellen
1 koffielepel olijfolie
1 soeplepel verse room
zout, peper
PUB

Bereiding van lotte met cantharellen

Verwarm de oven op 210°C. Voeg zout en peper toe aan de lotte. Schil en versnipper de 4 sjalotjes. Leg ze op een schotel die de oven ingaat. Leg de lotte erop. Giet er 20 cl witte wijn over. Zet in de oven voor 30 min en giet er regelmatig wat water over tijdens het bakken. Haal de vis eruit na 15 minuten.

Maak de cantharellen proper. Warm een pan op met wat olijfolie en laat gedurende 15 minuten bakken.
Voeg wat zout en peper toe. Leg de lotte op een warme schotel: Snij ze in stukken. Met een schuimspaan haalt u de champignons uit de pan en legt u ze er rond.

Giet het kooksap van de lotte in de pan met champignons. Roer goed. Voeg een soeplepel verse room toe. Roer nog eens goed en voeg de bouillon toe. Breng op smaak en giet over de vis en champignons. Warm serveren.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 23/10/2012 - 11h42 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/11/2014 - 10h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB