Loopt u risico op een te hoge cholesterol?

Hoort u bij die mensen die het risico lopen een te hoge cholesterol te krijgen?

Het is echt wel belangrijk om dat te weten, want als u inderdaad een risicopersoon bent, kunt u uw eetgewoonten aanpassen en uw risico zo effectief verminderen…...

PUB
  • Question 1 sur 12Hebt u overgewicht?
  • Question 2 sur 12Leidt u eerder een zittend leven en stapt u minder dan 30 minuten per dag?
  • Question 3 sur 12Eet u regelmatig veel fruit en groenten (5 porties per dag)?
  • Question 4 sur 12Eet u veel en allerlei soorten kazen?
  • Question 5 sur 12Hebt u de boter vervangen door een lightversie?
  • Question 6 sur 12Kookt u niet met boter, maar wel met plantaardige olie?
  • Question 7 sur 12Eet u regelmatig charcuterie?
  • Question 8 sur 12Eet u minstens twee keer per week vis?
  • Question 9 sur 12Eet u regelmatig verborgen vetten in de vorm van onder meer gebakjes en taart, koekjes, sauzen, bereide gerechten?
  • Question 10 sur 12Bent u een man en meer dan 50 jaar of een vrouw en meer dan 60 jaar?
  • Question 11 sur 12Heeft of had uw vader (of uw moeder) ook een te hoge cholesterol?
  • Question 12 sur 12Hebt u diabetes van het type 2?
Oorspronkelijk gepubliceerd op 13/01/2009 - 00h00 en geüpdatet op 26/08/2014 - 16h47
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Controleer al vanaf uw 35e uw cholesterol! Geüpdatet op 16/02/2015 - 11h23

Denk aan de toekomst en wacht niet tot het te laat is om op uw cholesterol te letten . Elk jaar dat u voor uw vijfenvijftigste cholesterolwaarden hebt die boven de normale waarden liggen, werkt cumulatief en vergroot het risico dat u op uw zeventigst...

Hoe word ik vegetariër? Geüpdatet op 15/06/2016 - 09h57

Ik hoef maar te stoppen met vlees eten om vegetariër te worden, zult u zeggen. Dat klopt, maar geen vlees eten is nog niet genoeg om tot een voldoende evenwichtige voeding te komen! Yulia Stepanenkova is diëtist en veganist. Ze geeft ons alle nodige...

Meer artikels