• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Loopt u risico op de veneuze ziekte?

Loopt u risico op de veneuze ziekte?De veneuze ziekte, een aandoening die vaker vrouwen dan mannen treft, vergt een behandeling, zowel om de symptomen te verlichten als om het risico op complicaties te beperken. Wat zijn de risicofactoren van de veneuze ziekte en welke zijn de behandelingen?

De veneuze ziekte is vaak een erfelijke aandoening


De veneuze ziekte is een veelvoorkomende aandoening, die bijna 30% van de bevolking treft. De ziekte treft vooral vrouwen (70 tot 80% van de gevallen) en de aandoening is dikwijls erfelijk. Wanneer een ouder getroffen is door de veneuze ziekte, loopt het risico om deze aandoening te ontwikkelen op tot 45% en zelfs tot 90% als beide ouders getroffen zijn.

De veneuze ziekte kan tijdens de zwangerschap ontstaan of verergeren


De veneuze ziekte wordt vaak in verband gebracht met hormonale veranderingen. De aandoening evolueert vanaf de puberteit. Tijdens de zwangerschap heeft ze vaak de neiging om te verergeren, terwijl sommige mensen dan pas getroffen worden. De veneuze ziekte wordt eveneens beïnvloed door de menopauze. Bij sommige vrouwen is dat zelfs het geval tijdens de maandelijkse hormonale schommelingen.

Bijgewerkt door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 04/08/2009
Origineel artikel geschreven door op 25/05/2009

Bronnen: "Le Quotidien du médecin", 6 maart 2009.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden