KORTE ARTIKELS TANDVERZORGING
7 online kort artikels over Tandverzorging
Tanden te ver naar voren ? Wees er snel bij! Geüpdatet op 02/04/2014 - 13h51

Als de tanden van uw kind te ver naar voren staan, wees er dan snel en ga naar een orthodontist. Dat kan al vanaf de leeftijd van 6-8 jaar. Zo voorkomt u dat de tanden breken. Als de bovenste tanden te ver naar voren staan, zullen ze makkelijker letsels oplopen.

Tandvullingen met bisfenol A: geen goed idee Geüpdatet op 25/07/2012 - 16h04

In sommige tandvullingen die gebruikt worden voor het vullen van gaatjes zit bisfenol A , een hormoonverstoorder. Het gebruik van het middel bij kinderen roept nu vragen op.

Energiedrankjes tasten de tanden aan! Geüpdatet op 11/05/2012 - 16h20

Energiedrankjes zijn schadelijk voor de tanden. Door het contact met deze zure dranken slijt het tandglazuur en ontstaat er onomkeerbare schade aan de tanden.

Bleken van tanden: niet zonder risico’s Gepubliceerd op 09/12/2011 - 10h53

Het bleken van tanden zoals de tandartsen dat in hun praktijk doen, houdt geen enkel risico in. Maar meer en meer mensen bleken hun tanden zelf bij hen thuis, met producten die ze vaak op het internet kopen, of ze laten het doen in speciale boetieks. Maar deze praktijken zijn niet zonder gevaar voor...

Is light goed voor de tanden? Geüpdatet op 20/10/2011 - 11h08

Suikervervangers zijn heel nuttig voor diabetici en mensen met overgewicht, maar ze kunnen nefast zijn voor onze tanden . Deze informatie is erg belangrijk nu zoetstoffen de markt van zoetigheden letterlijk overspoelen.

Orthodontie: ook vakantie voor beugeldragers? Geüpdatet op 15/07/2011 - 09h55

Ouders met kinderen die een vaste of uitneembare tandbeugel dragen, mogen op beide oren slapen: de vakantie is geen verloren tijd. De beugels blijven hun werk doen, ook al worden ze nu niet regelmatig bijgesteld door de tandarts ,

PUB