GIDSEN E-SANTE
61 guides en ligne sur e-sante
Aangeboren aandoeningen

Algemeen overzicht van de belangrijkste erfelijke ziekten die kinderen kunnen treffen: Spina bifida, neuraalbuisdefect, Anencefalie...

Ziekten en aandoeningen

In de gids Ziekten en aandoeningen vindt u eenvoudige fiches terug met alle essentiële informatie die u nodig heeft over elke ziekte of aandoening .

Ademhalingsstelsel

U vindt hier ziekten met hun symptomen in verband met Ademhalingsstelsel op alfabetische volgorde.

Voeding voor kinderen en adolescenten

Voeding voor kinderen of volwassenen is steeds minder in evenwicht en dus is het noodzakelijk om deze tendens om te keren door te kiezen voor een gevarieerde en evenwichtige voeding , rijk aan fruit e...

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden over 75 ziekten of algemene fysieke en psychische gezondheidsproblemen. Uw vragen : onze antwoorden .

Bijzondere voeding

Alles weten over bijzondere voedingswijzen : principes, voordelen, nadelen en risico's van macrobiotische voeding , veganistische voeding en vegetarische voeding .

Bloed, Bloedsomloop

U vindt hier ziekten en symptomen in verband met Bloed en bloedsomloop op alfabetische volgorde.

Bot, Gewricht, Spieren

U vindt hier stoornissen en ziekten betreffende Bot, Gewricht, Spieren op alfabetische volgorde.

Bruikbare en evenwichtige diëten

Paule Neyrat, diëtiste-voedingsdeskundige bij E-gezondheid, heeft voor u meer dan 50 diëten geanalyseerd. In deze rubriek beveelt zij u de 10 evenwichtigste en meest bruikbare diëten aan die u kunt vo...

Contraceptie

Ontdek in de gids contraceptie alles wat u wilt weten over de verschillende voorbehoedsmiddelen , het gebruik van voorbehoedsmiddelen en de voorbehoedsmiddelen van morgen.

Maag, Darmen, Lever

U vindt hier stoornissen en ziekten betreffende Maag, Darmen, Lever op alfabetische volgorde.

Voeding tijdens de zwangerschap

Betere voeding voor mama en baby! In deze rubriek voeding en zwangerschap , vindt u goede raad en dieettips voor een zwangerschap in topvorm : noodzakelijke of vermijdbare voedingsmiddelen en energieb...

Divers

U vindt hier diverse ziekten met hun symptomen op alfabetische volgorde.

Onschuldige diëten

Van de 50 diëten die onder de loep werden genomen door Paule Neyrat, diëtiste-voedingsdeskundige bij E-gezondheid, zijn sommige evenwichtig en bruikbaar. Andere daarentegen zijn gevaarlijk... En nog e...

Gevaarlijke en geschifte diëten

50 diëten werden onder de loep genomen door Paule Neyrat, diëtiste-voedingsdeskundige bij E-Gezondheid; 31 ervan kregen de stempel gevaarlijk en/of lachwekkend mee. Zelfs geschift... Deze diëten moete...

Gezonde voeding en slank

In deze gids Gezonde voeding en slank kunt u tips terugvinden voor een gezonde voeding iedere dag. U zoekt tips over een dieet of een specifiek dieet in het bijzonder (diabetes, cholesterol, senioren....

Gezondheidspreventie per leeftijd en geslacht

Wat zijn de risico's van ziekten en gezondheidsproblemen voor de vrouw, de man en het kind en hoe ze voorkomen op elke leeftijd ? Ontdek nauwkeurige informatie over gezondheidspreventie .

Voeding en sport

Welke rol speelt voeding in de beoefening van een sport ? Wat eten? Wat drinken? Alles weten over de voeding voor sport(st)ers .

Medische encyclopedie

In deze medische encyclopedie kunt u een symptoom of ziekte naar keuze terugvinden door de alfabetische index te gebruiken.

Evenwichtig eten

Om op een gezonde manier door het leven te stappen is het belangrijk om evenwichtig te eten. In deze gids ontdekt u alles over een evenwichtige voeding .

Gynaecologie

U vindt hier ziekten met hun symptomen in verband met Gynaecologie op alfabetische volgorde.

Gynaecologie

Hier vindt u meer informatie over onvruchtbaarheid en gynaecologische stoornissen (vaginale stoornissen, menstruatiestoornissen, ...).

Gynaecologische stoornissen

Ontdek in de gids gynaecologische stoornissen alles wat u moet weten over gynaecologie en de mogelijke problemen die kunnen optreden.

Huid, nagel, haar

U vindt hier ziekten met hun symptomen in verband met Huid, nagels en haar op alfabetische volgorde.

Hart

U vindt hier ziekten met hun symptomen in verband met het Hart op alfabetische volgorde.

Hersenen, zenuwen

U vindt hier ziekten met hun symptomen in verband met Hersenen en zenuwen op alfabetische volgorde.

Homeopathie per product

Homeopathische geneesmiddelen zijn bereid op basis van sterk verdunde plantaardige, dierlijke, chemische bestanddelen en mineralen. U vindt hier de belangrijkste homeopathische geneesmiddelen terug.

Homeopathie

Homeopathie hanteert enkele specifieke toepassingen die de dagelijkse gezondheid kunnen verbeteren. Ontdek in deze gids welke Homeopatische producten kunnen worden gebruikt bij welke ziekte.

Huid, Nagels

U vindt hier stoornissen en ziekten betreffende Huid, Nagels op alfabetische volgorde.

Kinderziekten

Algemeen overzicht van de belangrijkste kinderziekten : waterpokken, mazelen, bof...

KNO

U vindt hier ziekten met hun symptomen in verband met Keel-, Neus- en Oorheelkunde op alfabetische volgorde.

Lichte menu's

Uw lichte menu's en evenwichtige menu's voor een gezonde en caloriearme voeding. En natuurlijk, lichte gerechten die hand in hand gaan!

Zwangerschap maand na maand

De zwangerschap maand na maand wordt u hier uitgelegd: de rechten en plichten, de medische onderzoeken. Samen op weg voor een geweldig avontuur !

Neurologie

In de gids neurologie vindt u de belangrijkste persoonlijkheidsstoornissen , neurologische aandoeningen en gedragsstoornissen terug.

Ogen

U vindt hier ziekten met hun symptomen in verband met Ogen op alfabetische volgorde.

Onvruchtbaarheid

Ontdek in de gids onvruchtbaarheid alle weetjes over onvruchtbaarheid en de problemen die het met zich meebrengt! Veel koppels krijgen er mee te maken, maar welke oplossingen bestaan er en hoe kunnen...

Oren

U vindt hier ziekten met hun symptomen in verband met Oren op alfabetische volgorde.

Pediatrie

In de gids pediatrie vindt u fiches terug over de belangrijkste kinderziekten , erfelijke ziekten en de verschillende gezondheidsproblemen tijdens de kinderjaren.

PUB