ARTIKELS ZON-ZONNEN
73 online artikels over zon-zonnen
Herpesaanval, koortsblaasjes: opgelet voor de zon! Gepubliceerd op 28/07/2014 - 11h36

Opgelet: de zon is één van de factoren die opstoten van herpes doen ontstaan, die zeer pijnlijke en lelijke koortsblaasjes. Volg de gids, om uw vakantie en uw dates niet met een sisser te doen uitdraaien...

Melanoom: loop ik een risico en wat eraan doen? Gepubliceerd op 06/08/2012 - 21h45

Hoewel melanoom slechts 10% van alle huidkankers uitmaakt, is het bijzonder agressief en is de prognose slecht. Melanoom wordt dan ook beschouwd als de ernstigste huidkanker . Vandaar het belang van een goede preventie en een tijdige opsporing.

Wat moet u eten om uw huid te beschermen tegen de zon? Gepubliceerd op 12/05/2017 - 10h18

Zonnen moet met mate gebeuren (geen langdurige blootstelling, zon mijden in de heetste uren van de dag en een zonnecrème gebruiken). Daar valt niets aan te doen Maar we kunnen onze huid wel een duwtje geven door haar op het zonnen voor te bereiden en extra te beschermen. Daarvoor hoeven we alleen en...

Mag men zich na een kanker aan de zon blootstellen? Geüpdatet op 12/10/2009 - 00h00

De kwestie is eigenlijk te weten of het verstandig is zich aan de zon bloot te stellen nadat men een behandeling tegen kanker , een chemotherapie of een radiotherapie ondergaan heeft. U krijgt van ons de antwoorden en een woordje uitleg.

Een getaande huid, ook na de vakantie Gepubliceerd op 24/08/2012 - 12h50

Niets is zo aangenaam als met een getaande huid opnieuw op het werk te verschijnen na een vakantieperiode . Om uw bruin zomerkleurtje te behouden, zijn zelfbruiners, producten voor een verlengde verzorging, capsules en 'Terre de Soleil'-poeder uw bondgenoten.

Zonneproducten: niet zonder gevaar! Gepubliceerd op 30/06/2017 - 14h43

‘Veilig in de zon’ en ‘zonneproduct’, het zijn woorden die steevast in dezelfde zin opduiken. Dat zonneproducten gezondheidsrisico’s zouden inhouden, mag dan ook verbazen. Enkele aandachtspunten op een rij.

Alle trucjes voor zelfbruiners... Gepubliceerd op 30/06/2017 - 15h04

Ze laten uw zonnekapitaal intact, ze hebben geen enkel schadelijk effect op uw huid , en ze geven tegenwoordig echt bevredigende resultaten: een bruin tintje zelfs als het twee maanden aan een stuk regent. Zelfbruiners hebben dus heel wat voordelen... Maar de kunst is om ze op de juiste manier te ge...

Planten die de huid herstellen Gepubliceerd op 23/02/2015 - 16h45

Onze huid is er om ons te beschermen, maar ze ziet daarbij ook erg af door letsels, brandwonden of veroudering. Net als in veel andere domeinen kunnen planten ook hier soelaas bieden door hun herstellende eigenschappen. Maar welke planten hebben herstellende eigenschappen?

De zon is goed voor het humeur en voor nog veel meer... Geüpdatet op 31/05/2010 - 00h00

Een te lange blootstelling aan de zonnestralen is gevaarlijk omwille van het risico op huidkanker . Maar de zon heeft ook op verschillende manieren een positieve impact op onze gezondheid. Hier zijn alvast duizend en één redenen om de zon op prijs te stellen.

Blootstelling aan de zon: een goed voorbereide huid Gepubliceerd op 12/05/2017 - 10h15

De zon mag dan wel uitstekend zijn voor onze gemoedsgesteldheid, ze is niet altijd even liefdevol voor onze huid. Om deze voor te bereiden op een slimme blootstelling aan de zon, geven we u twee tips: pas uw voedingsgewoonten aan en... verwen uzelf!

Het is zomer, ik ga voluit voor de antioxidanten! Geüpdatet op 26/07/2012 - 13h15

Om mooi bruin te worden en de veroudering van uw huid tegen te gaan, moet u deze zomer zo veel mogelijk antioxidanten opnemen. Maar waar zitten ze zoal in? Een klein overzicht van de verschillende soorten antioxidanten en de levensmiddelen met het hoogste gehalte aan antioxidanten.

De positieve en negatieve effecten van de zon: kent u ze? Geüpdatet op 22/06/2004 - 00h00

De zon is tegelijk onze beste vriend en onze ergste vijand. Zonder zon is er geen leven mogelijk. Diezelfde zon veroorzaakt echter ook huidletsels en huidveroudering. We komen steeds tot dezelfde vaststelling: overdaad schaadt. Kent u wel alle effecten van de zon?

Hoe verzorg ik zonnebrand? Gepubliceerd op 05/08/2014 - 10h21

Veel mensen zitten graag in de zon, omdat het zonlicht een weldadig effect heeft. Als we echter te veel in de zon zitten, kunnen we pijnlijke zonnebrand oplopen. Hoe kan ik zonnebrand voorkomen en als ik dan toch verbrand ben door de zon, hoe verzorg ik het?

Kleren: de beste bescherming tegen de zon Gepubliceerd op 30/06/2017 - 14h50

Kleren dragen is de beste manier om uw huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Maar niet alle kleren zijn even doeltreffend. Om dat wel te zijn moeten kledingstukken voldoen aan drie criteria.

Cataract voorkomen: zonnebril en statines! Geüpdatet op 29/08/2006 - 00h00

Het is een feit dat het dragen van een zonnebril bescherming biedt tegen cataract . Andere factoren, die niet zo gekend zijn, kunnen ook doeltreffend zijn: niet roken en statines nemen die een te hoog cholesterolgehalte bestrijden.

Een mooie huid voor de zomer: begin er nu mee! Gepubliceerd op 20/04/2016 - 11h30

Misschien is uw huid wat bleekjes of onregelmatig van reliëf. Ze heeft ook maandenlang geen zon heeft gezien. Maar de eerste dagen van de zomer moeten we er dan ineens lichtjes gekleed bij lopen. Om die lastige kaap te omzeilen begint u beter nu al om uw huid op de zomer voor te bereiden !

Tips voor een perfect gebruinde huid Gepubliceerd op 03/07/2016 - 22h24

Geleidelijkheid is het geheim en de eerste voorwaarde voor een mooi gebruinde huid . Daarna komen de keuze van het uur, een goede bescherming en voldoende hydratatie. Ook uw voeding kan helpen om uw huid een mooi kleurtje te geven. Als u mooi en gelijkmatig wilt bruinen, moet u wel absoluut vermijde...

Geneesmiddelen en zon gaan niet goed samen Gepubliceerd op 29/04/2016 - 11h52

Angstremmers, antibiotica, medicatie tegen diabetes... Sommige geneesmiddelen zijn niet compatibel met de zon en kunnen blaasjes, jeuk of zelfs pigmentproblemen veroorzaken. Neemt u medicatie? Lees dan aandachtig de bijsluiter om te weten of u de zon moet mijden. Als u een vakantie gepland hebt, pra...

Zonnebanken zijn nu ook officieel kankerverwekkend Geüpdatet op 04/08/2009 - 00h00

Het Internationaal Instituut voor Kankeronderzoek heeft onlangs beslist het gebruik van zonnebanken met uv-straling om te bruinen officieel te beschouwen als kankerverwekkend voor de mens.

Welke risico’s lopen we op het strand? Gepubliceerd op 20/08/2015 - 16h52

Misschien plant u deze zomer een strandvakantie en bent u vastbesloten om het ervan te nemen! Maar er zijn heel wat valkuilen op het strand, zoals insectenbeten, een onaangename ontmoeting met een kwal, snijwonden, zonneslag, sportongevallen, vrijen op het strand, noem maar op. Hoe kunt u ze vermijd...

De geheimen van het bruinen Geüpdatet op 15/04/2008 - 00h00

Bruinen door de zon, niets is zo natuurlijk. Onze huid is ervoor gemaakt. Alleen heeft de natuur geen rekening gehouden met de esthetische trends die ervoor zorgen dat we vandaag allemaal op elk moment bruin willen zien! Maar we kunnen perfect blijven toegeven aan onze hang naar de zon en toch een g...

Bruinen zonder uw zonnekapitaal aan te spreken! Gepubliceerd op 30/06/2017 - 14h40

De teerbleke, transparante porseleinen pop-look was aan het begin van de twintigste eeuw heel erg in de mode, maar inmiddels is de trend duidelijk overgegaan naar een gekleurde huid. En schoonheid mag dan wel geassocieerd worden met een zongebruinde 'gezonde' teint die op zich psychisch en fysiek we...

Bruinen: zorg voor een hoge bescherming Gepubliceerd op 19/05/2015 - 13h06

Een heerlijke week zalig nietsdoen in de zon ... We dromen er al maanden van! We bezorgen u een aantal tips om te vermijden dat de droom een nachtmerrie wordt.

De zon, de vijand van een aantal huidziekten Geüpdatet op 24/06/2003 - 00h00

Natuurlijk is het leven mooier in de zon, maar sommige patiënten met een huidziekte ervaren dan een verergering van hun aandoening. Het is bekend dat opstoten van herpes vooral voorkomen bij blootstelling aan de zon, maar ook een groot aantal andere huidziekten zoals acne, zwangerschapsmasker of hui...

Zonnebank: gevaarlijk! Geüpdatet op 23/02/2002 - 00h00

Zonnebanken verdubbelen het risico op huidkanker. Dit blijkt uit een studie van de dermatologen uit New Hampshire. Het risico is nog groter als jonge mensen onder de zonnebank gaan liggen. Resultaten die moeten aanzetten het gebruik van zonnebanken te beperken.

Tips om langer bruin te blijven Geüpdatet op 04/08/2015 - 17h02

Wilt u uw bruin kleurtje na de vakantie zo lang mogelijk houden? Met de juiste behandeling en goede producten moet dat lukken! Enkele tips om ook in het najaar nog te kunnen uitpakken met een mooi bruin tintje .

Zelfbruinende crèmes: voor of tegen? Geüpdatet op 15/06/2004 - 00h00

De zelfbruinende crèmes die de markt overspoelen, zijn verleidelijk voor wie al enigszins gebruind op zijn vakantiebestemming wil aankomen of het hele jaar door met een bruine teint wil rondlopen. Maar zijn ze ook doeltreffend, en vooral: houden ze gezondheidsrisico's in?

Aanvullend bètacaroteen nemen werkt tegen zonnebrand Gepubliceerd op 10/08/2014 - 17h13

Meer en meer onderzoeken suggereren dat sommige micronutriënten een belangrijke beschermende rol spelen voor de huid. De doeltreffendheid van het nemen van voedingssupplementen staat nog ter discussie, maar recente gegevens over bètacaroteen ondersteunen zijn preventieve rol tegen zonnebrand.

Veilig bruinen Gepubliceerd op 07/08/2012 - 11h14

Bruinen kan, als u uw voorzorgen neemt. De voornaamste risico's van de UV-stralen zijn zonnebrand , veroudering van de huid en, op lange termijn, een verhoogde kans op huid kanker . Maar als u een aantal veiligheidsregels in acht neemt, kunt u met een gerust hart en zonder schadelijke effecten bruin...

Zich goed beschermen tegen de zon Geüpdatet op 03/07/2007 - 00h00

Deze zomer ziet het er naar uit dat in de schaduw zitten of een T-shirt aantrekken u beter beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon dan een zonnecrème alleen. Een Zwitserse studie stelt dat het vermijden van directe blootstelling aan de zon en het dragen van kleren die de huid beschermen t...

Zwangerschap in de zomer: opgelet voor het zwangerschapsmasker! Gepubliceerd op 28/07/2014 - 12h57

In de zomer loopt u het grootste risico, maar over het algemeen kan elke blootstelling aan de zon een zwangerschapsmasker veroorzaken, in andere woorden een overpigmentatie van de huid in het aangezicht. Hoe zit dat met het zwangerschapsmasker of chloasma of ook nog melasma genoemd?

De gevaren van de zon Gepubliceerd op 30/06/2017 - 14h41

De zon doet deugd, op voorwaarde dat u zonnesteken vermijdt, zodat uw huid niet vroegtijdig veroudert en u geen huidkanker krijgt. Met andere woorden: overdaad schaadt. Vandaar enkele gedragsregels.

Sport, zon en gevaar voor cataract Gepubliceerd op 11/08/2014 - 12h10

Bij openluchtsporten worden we te sterk blootgesteld aan zonnestraling. Dat kan schadelijke gevolgen hebben, onder meer cataract…

De ongemakken van zelfbruiners omzeilen Gepubliceerd op 20/01/2015 - 12h27

De texturen, formules en presentaties van zelfbruiners zijn er de voorbije jaren gelukkig op vooruitgegaan. Toch moet u dit "wonderproduct" door en door kennen om het goed te kunnen gebruiken, kwestie van enkele ongemakken te voorkomen.

Hoe kiest u een goede zonnebril? Gepubliceerd op 11/04/2017 - 15h00

Hieronder vindt u vijf tips die u kunnen helpen bij de keuze van een zonnebril. Onze ogen zijn heel gevoelig voor zonlicht. Een veilige en efficiënte bescherming is absoluut nodig.

Ultraviolette stralen: de gevolgen van de zon voor onze huid Geüpdatet op 11/07/2016 - 10h35

De zon is een vriend die we moeten koesteren. De juiste dosis levert ons een mooi bruin kleurtje op en een beter moreel. Maar overmatige blootstelling aan de ultraviolette stralen kunnen zware gevolgen hebben. We bekijken de effecten van de zon op onze huid, van de aangenaamste tot de meest schadeli...

Basaalcelcarcinomen: de meest voorkomende huidkanker Geüpdatet op 28/09/2016 - 10h05

Blootstelling aan de zon houdt een risico in op huidkanker . U hebt allicht al gehoord van melanomen, de bekendste vorm van huidkanker. Maar het is ook een van de zeldzaamste. Veel frequenter zijn basaalcelcarcinomen ; die maken 80% van de huidkankers uit. Dr. Bernard Leroy, dermatoloog in het Konin...

Vijf tips om uw huid voor te bereiden op de zon Gepubliceerd op 05/08/2015 - 10h01

Neem deze zomer geen enkel risico als u uw huid aan de zon blootstelt. Wees voorzichtig en bereid uw huid vooraf voor. Ze is het waard! Vijf tips dus om uw huid voor te bereiden op de zon.

Waarom worden artificiële UV-stralen afgeraden? Gepubliceerd op 01/03/2011 - 10h45

Als de blootstelling aan de zon ontraden wordt met het oog op het risico van huidkanker en een versneld verouderingsproces, heeft het geen zin om onder de UV -lampen van een zonnecentrum in de buurt te gaan liggen. Ook al schrijft de mode voor dat men er heel het jaar door mooi gebronsd moet uitzien...

Zonnecrème: goed voor mijn huid en niet vervuilend voor de oceanen! Geüpdatet op 18/05/2016 - 17h37

Wie zonnecrème zegt, zegt vakantie, luieren en genieten. De crèmes beschermen ons tegen melanomen en zonnebrand en blijven dus absoluut noodzakelijk, maar de laatste tijd komen ze almaar vaker in een slecht daglicht te staan omdat ze onze oceanen zouden vervuilen. De boosdoeners zijn de filters en s...

Hoe voorkomt u een uitbraak van acne na de zomer? Geüpdatet op 14/08/2015 - 11h16

In zomers met veel zon krijgen mensen met acne even respijt. Door de zon wordt hun huid droger en bruin, waardoor ze de indruk krijgen dat hun huidaandoening stilaan verdwijnt. Maar voor die zomerse wittebroodsweken betalen ze een hoge prijs. Enkele tips om het heropflakkeren van acnepuistjes in het...

Een bruine teint meteen na de winter? Gemakkelijk! Geüpdatet op 18/03/2008 - 00h00

Een mooie teint krijgen is zelfs mogelijk zonder uv-stralen, die medisch gezien af te raden zijn. Om een overdreven bruine kleur te vermijden in deze periode waarin de rokken al korter worden, maar waarin de zon nog niet de tijd gehad heeft om haar werk te doen, kunt u best een beroep doen op zelfbr...

Opgepast voor een verergering van acne na blootstelling aan de zon Gepubliceerd op 28/07/2016 - 15h33

Het klopt gedeeltelijk dat acne verbetert als de zon schijnt. Dat komt omdat de UV-straling de ontsteking tegengaat, waardoor de puistjes uitdrogen. Maar later keert de situatie zich helaas om en volgt er een fase waarin de acne verergert. Gelukkig is er ook goed nieuws. Als u tijdens uw vakantie, i...

Zon en huid: opletten geblazen Gepubliceerd op 10/07/2014 - 23h56

Melanoom (huidkanker) kan veroorzaakt worden door een te lange, te vroege of te brutale blootstelling aan de zon. De zon kan echter ook andere nefaste gevolgen hebben, in het bijzonder voor personen die bepaalde geneesmiddelen moeten nemen.

Ons wapenen tegen huidkanker... Geüpdatet op 08/04/2003 - 00h00

Een bruine huidskleur is en blijft in. De risico's van overmatige blootstelling aan de zon zijn echter wel degelijk reëel. Daarbij is melanoom (huidkanker) de grootste boosdoener.

Zon: wat zijn de symptomen van een zonnesteek? Geüpdatet op 24/07/2014 - 17h31

Een zonnesteek of hitteberoerte is het gevolg van langdurige blootstelling aan de zon en kan heel ernstig zijn. Soms loopt het zelfs fataal af. Aarzel dus niet om bij de minste twijfel een arts of de hulpdienst te roepen. Bij welke symptomen moet er bij u een lampje gaan branden?

Zonnecrème ja, carotenoïden nee! Geüpdatet op 27/05/2003 - 00h00

Huidkankers kunnen wel degelijk voorkomen worden. De doeltreffendheid van zonnecrèmes mag dan al omstreden blijven - ze zetten de gebruiker immers aan om langer te zonnen - , een Australische studie bewijst dat, als ze dagelijks aangebracht worden, de kans op huidletsels vermindert. Supplementen met...

Aftersun-producten: voor een gezonde huid en een mooi kleurtje Geüpdatet op 24/08/2016 - 12h19

Na blootstelling aan de zon moet u absoluut een aftersunproduct gebruiken om uw huid het nodige comfort te bieden en te beschermen. En op dat vlak is er goed nieuws: met de huidige producten kunt u uw bruine kleurtje ook langer vasthouden en dat op een compleet veilige manier!

PUB