ARTIKELS SPORT EN GEZONDHEID VAN HERSENEN
14 online artikels over Sport en gezondheid van hersenen
Fibromyalgie : het belang van lichaamsbeweging Gepubliceerd op 28/05/2013 - 11h25

Fibromyalgie is een courante, maar miskende aandoening die gepaard gaat met verspreid voorkomende pijnen. Ze wordt vaak in gang gezet door een traumatische gebeurtenis (langdurig verdriet, zware operatie, stress…) en heeft te maken met een stoornis in de pijnbeheersing. De behandeling van fibromyalg...

Stappen is efficiënt tegen de veroudering van de hersenen Gepubliceerd op 16/02/2011 - 09h01

Regelmatige lichaamsbeweging is een belangrijk preventief wapen tegen tal van ouderdomsziekten . Uit een recente studie blijkt dat regelmatig stappen zelfs de effecten van de leeftijd op de hersenen zou kunnen verminderen.

De veroudering van de hersenen bij sportmannen Geüpdatet op 15/12/2009 - 00h00

Niets evenaart sport beoefening om zich bewust te worden van de veroudering . Deze betreft niet uitsluitend de prestaties van het lichaam, maar ook die van de hersenen . Een recente ontdekking toont aan dat myeline bijzonder belangrijk is in het verouderings mechanisme.

Wat moeten we eten om onze hersenen een boost te geven? Geüpdatet op 07/09/2016 - 12h44

Nu het nieuwe werkjaar van start is gegaan, moeten we onze hersenen weer op volle kracht laten draaien. Er bestaat een uitstekende remedie om ze te behoeden voor stress, overbelasting of een dipje: stel uw maaltijden met zorg samen, want sommige levensmiddelen zijn bijzonder goed voor de hersenen ....

Epilepsie en sport gaan wél samen! Gepubliceerd op 16/02/2016 - 15h32

Na jarenlang 'in de ban' te zijn geslagen, wordt sporten vandaag weer toegestaan aan ongeveer 60 % van alle epilepsiepatiënten. Zelfs op hoog niveau.

Neuronen houden van sport Geüpdatet op 15/08/2006 - 00h00

Er wordt heel wat onderzoek verricht naar de rol die sport kan spelen bij neurologische aandoeningen als depressie, de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer.

Sport en hersenen: opgelet voor stoten tegen het hoofd! Gepubliceerd op 04/02/2014 - 08h37

Boksen, voetbal, rugby: stuk voor stuk sporten waar hoofdletsels schering en inslag zijn. Zonder de vele valpartijen te vergeten tijdens het skiën, rolleren of fietsen. Op de duur kunnen die schokken schadelijke gevolgen hebben.

Migraine en sport: een bedrieglijke relatie Geüpdatet op 19/08/2003 - 00h00

De vakantie is de ideale gelegenheid om meer te bewegen en uw geliefkoosde sport(en) te beoefenen. Elke migrainepatiënt weet dat inspanningen de pijn verergeren. Maar is dat een reden om niét te bewegen? Nee, integendeel…

Sporten is goed voor het brein Geüpdatet op 31/01/2006 - 00h00

Sporten is één van de beste manieren om met de jaren geheugenverlies en zelfs de ziekte van Alzheimer te vermijden. Vanaf welke leeftijd? Welke sport? Hoe vaak moet je ze beoefenen? Hoe werkt dat precies? Er bestaan vandaag antwoorden op al die vragen.

De luchtvervuiling tast ook onze hersenen aan Geüpdatet op 04/07/2016 - 10h42

Het is tijd dat we weer schone lucht kunnen inademen en in een groenere omgeving wonen, want de luchtvervuiling is nefast voor onze hersenen . Almaar meer studies bevestigen dat verschillende vervuilende stoffen een rol spelen in de cognitieve achteruitgang, de daling van het QI en bepaalde gedragss...

Word je slim van te sporten? Geüpdatet op 23/12/2003 - 00h00

Word je slimmer van te sporten? Alleen al de formulering van deze vraag is een hart onder de riem van al diegenen die steeds weer moesten antwoorden op de omgekeerde vraag, namelijk of sport slecht is voor de intelligentie!

PUB