ARTIKELS SCHOONHEID
525 online artikels over Schoonheid
Elektrostimulatie: is deze techniek doeltreffend? Gepubliceerd op 21/05/2013 - 14h19

Bij elektrostimulatie worden de zenuwvezels van de spieren gestimuleerd door een reeks elektrische impulsen toegediend door op de huid aangebrachte elektroden. Het zijn dus niet meer onze hersenen die beslissen over de samentrekking van de spieren, maar wel de elektrostimulator. Het gevolg is dat de...

Waarom hebben sommige vrouwen een buikje? Gepubliceerd op 11/06/2013 - 14h48

We dromen allemaal van een mooie, platte buik ! Jammer genoeg is dat niet iedereen gegeven en met ouder worden neemt de kans dat we een buikje kweken ook toe. Maar we kunnen op zijn minst een verklaring zoeken en ons concentreren op haalbare oplossingen.

Die vervelende kinhaartjes toch! Gepubliceerd op 17/08/2012 - 11h16

Haartjes op de kin zijn niet bepaald sexy en heel veel vrouwen zitten er danig mee verveeld. Waarom komen ze toch altijd weer terug, en - vooral - hoe raakt u ze kwijt? Enkele tips.

Weg met slappe billen ... leve een stevig achterste! Gepubliceerd op 18/07/2016 - 11h27

Om staalharde billen te krijgen, tegelijkertijd stevig en rond, vindt u hier uw oefen programma op maat. Minstens 3 maal per week uit te oefenen gedurende 2 maanden om snel een zichtbaar resultaat te boeken. Daarna onderhoudt u dit door 2 maal per week het programma te doen.

3 oefeningen voor mooie borsten Gepubliceerd op 02/09/2014 - 11h06

Gymnastiek kan de vorm van uw borsten niet volledig veranderen. Maar het kan uw borsten wel een mooier aanzicht geven! Laten we starten...

Zijn kunstnagels gevaarlijk? Gepubliceerd op 08/11/2016 - 10h12

Hebben valse nagels of kunstnagels nadelen? Zijn ze schadelijk voor de echte nagels ? Zijn er sowieso risico's? Aan het woord is dr. Philippe Abimelec, dermatoloog en specialist op het vlak van nagels.

Nagels: doe-het-zelf manicure Gepubliceerd op 05/05/2015 - 12h43

Een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste is niet de enige manier om mooie nagels te hebben. U kunt uzelf thuis ook een manicure geven om uw nagels te verzorgen en mooier en sterker te maken.

Tepelhofbeharing: nog altijd een groot taboe Gepubliceerd op 03/03/2017 - 13h59

"Jonge meisjes durven er niet over praten als ze een afspraak maken", aldus dr. Catherine De Goursac*, esthetisch arts. Het is duidelijk: tepelhofbeharing is nog altijd taboe en leidt vaak tot zware complexen. Ziehier enige uitleg en ontharingsoplossingen om tepelhofbeharing te verwijderen.

Haaruitval bij mannen bestrijden Gepubliceerd op 05/12/2011 - 18h07

Progressieve haaruitval komt vaak voor bij mannen. In de meeste gevallen is kaalheid of alopecia erfelijk en van hormonale oorsprong. Hoe kan haaruitval bij mannen op een eenvoudige manier voorkomen worden en wat zijn de mogelijke behandelingen?

Schminken: te mijden fouten Geüpdatet op 01/02/2010 - 00h00

Schminken moet ons eigenlijk mooier maken, maar soms is de make-up slecht gekozen of fout aangebracht en heeft het net het omgekeerde effect...

Herpesaanval, koortsblaasjes: opgelet voor de zon! Gepubliceerd op 28/07/2014 - 11h36

Opgelet: de zon is één van de factoren die opstoten van herpes doen ontstaan, die zeer pijnlijke en lelijke koortsblaasjes. Volg de gids, om uw vakantie en uw dates niet met een sisser te doen uitdraaien...

Het is nooit te laat om de bilspieren te versterken ! Gepubliceerd op 03/03/2015 - 16h05

Goed nieuws: de billen zijn een lichaamsdeel dat makkelijk te versterken is. Op voorwaarde dat u er regelmatig en geconcentreerd aan werkt. Doe deze oefeningen 3 tot 4 keer per week in het begin, gedurende 2 à 3 maanden. Daarna 1 tot 3 keer per week, om uw vorm te onderhouden.

Anti-aging trucjes voor een mooi gezicht Gepubliceerd op 19/01/2015 - 10h35

Vechten tegen de leeftijd door de huid van ons gezicht te beschermen met verzorging, crèmes en andere producten : weinigen onder ons hebben daar nog nooit aan gedacht. Maar er is meer! We bezorgen u een aantal anti-aging trucjes die u wellicht kunnen helpen.

Borstimplantaten: hoe lang gaan ze mee? Geüpdatet op 30/03/2009 - 00h00

Moet een borstimplantaat om de tien jaar vervangen worden of gaan ze "levenslang" mee? En wat gebeurt er als een implantaat het begeeft?

Dames, uw tailleomtrek verraadt u... Gepubliceerd op 03/03/2014 - 15h29

Een dikke buik is vaak iets van mannen. En abdominale obesitas is ongetwijfeld een groot cardiovasculair risico voor mannen. Maar een recente studie heeft nu ook bij vrouwen een link gelegd tussen abdominale vetophoping en sterfte.

Voor een goede haarverzorging: wat u moet weten over haarkleuringen Gepubliceerd op 20/01/2016 - 10h28

Een nieuw kleurtje aanbrengen om uw grijze haren te camoufleren of omdat uw natuurlijke haarkleur u niet of niet meer aanstaat, is tegenwoordig heel normaal geworden. Maar denk eraan dat een haarkleuring niet onschuldig is. Gekleurd haar vereist een zekere vaardigheid en een specifieke verzorging. D...

Wanneer moet u beginnen met antirimpelcrèmes? Gepubliceerd op 23/04/2013 - 15h26

Niet alleen oudere mensen binden de strijd aan tegen het verouderingsproces . Onder invloed van de mode en de reclamespotjes die de eeuwige jeugd bezingen grijpen vrouwen op almaar vroegere leeftijd naar middeltjes die de veroudering tegengaan. Tegenwoordig gebruiken veel jonge vrouwen van onder de...

Cryolipolyse, weg met het buikje! Geüpdatet op 22/01/2014 - 17h33

Sommige mensen volgen het ene wonderdieet na het andere en raken toch niet van de hardnekkige vetrolletjes in hun buikzone af. Cryolipolyse kan voor hen een oplossing zijn. Met deze techniek kunt u uw figuur pijnloos en zonder moeite verbeteren. We hadden hierover een interview met dr. Catherine de...

Vet in heupzone goed voor de gezondheid Gepubliceerd op 03/03/2014 - 15h29

Een beetje vet op de heupen, billen en dijen kan geen kwaad. Integendeel, het helpt zelfs om hartziekten en metabole aandoeningen zoals diabetes tegen te gaan.

Zes tips om slank en fit te blijven na de menopauze Gepubliceerd op 15/02/2017 - 14h05

In de menopauze stoppen de eierstokken met werken en valt de productie van vrouwelijke hormonen geleidelijk aan stil. Het lichaam staat dus niet meer onder de invloed van de hormonen en maakt grote veranderingen door. De meest opvallende is een herverdeling van de vetten in het lichaam . Wat minder...

Haaruitval: wat zijn de oplossingen? Gepubliceerd op 02/09/2014 - 11h06

Mensen verliezen normaal tot een honderdtal haren per dag. Verliest u meer haren , dan moet naar de oorzaak gezocht worden. De oorzaak bepaalt wat de oplossingen en de eventuele behandelingen zijn. Een overzicht van de oorzaken van haaruitval en een stand van zaken van de therapeutische mogelijkhede...

Cellulitis: denk aan etherische oliën! Gepubliceerd op 03/02/2016 - 10h57

Een gezonde voeding, regelmatig sporten en massages zijn de enige echt doeltreffende oplossingen voor cellulitis - en ze vergen veel tijd. Maar u kunt deze middelen een extra duwtje geven door etherische oliën te gebruiken.

Weet u hoe u moet ademen via de buik? Geüpdatet op 21/10/2008 - 00h00

We ademen natuurlijk dankzij onze longen! Maar we vergeten te vaak dat bij de ademhaling heel wat spieren komen kijken. Een van die spieren is het middenrif, en dat kan ook door de buik aan het werken worden gezet. En net v ia de buik ademhalen heeft een gunstige invloed op ons lichaam, ook op de we...

Epilatie van de bikinilijn: welke methode moet u kiezen? Gepubliceerd op 09/06/2015 - 16h44

Scheren, epileren en depileren . Dit zijn de drie mogelijkheden om van onze ontsierende haartjes af te raken zonder dat u naar een dermatoloog of schoonheidsspecialiste moet. Maar als het om de epilatie van de bikinilijn gaat, zijn ze niet allemaal even goed. Dat is een gevoelige zone!

Slankheidsoefeningen: voor een mooi gevormde taille Gepubliceerd op 25/05/2014 - 18h33

Om te werken aan een mooie en sexy taille, moet u dit programma ter hand nemen! Bij aanvang voert u deze oefeningen uit om de twee dagen gedurende 2 maanden. Daarna kan u het tempo laten zakken naar 2 keer per week.

De huid hydrateren om te bruisen van gezondheid! Gepubliceerd op 03/10/2014 - 10h44

De weersomstandigheden (droogte, koude, wind) zorgen vaak voor een gedehydrateerde huid. Toch mag u een droge huid niet verwarren met een gedehydrateerde huid. Een droge huid heeft een tekort aan vetstoffen terwijl een gedehydrateerde huid een tekort heeft aan water.

Anticonceptie: zorgt de pil voor haaruitval? Gepubliceerd op 09/09/2013 - 17h01

Haaruitval is een verschijnsel dat altijd moeilijk te aanvaarden is, zowel voor mannen als voor vrouwen. Men hoort vaak zeggen dat de anticonceptiepil tot haaruitval kan leiden... Is dat een mythe of is het werkelijkheid?

Dons of pigmentvlekken op de bovenlip: wat zijn de oplossingen? Gepubliceerd op 22/10/2013 - 10h35

Sommige vrouwen hebben net boven hun bovenlip een soort schaduw. Die kan worden veroorzaakt door bruine donshaartjes of door pigmentvlekken, de zogenaamde melasma. Hoe kan die schaduw worden verdoezeld of helemaal weggewerkt? Dr. Catherine de Goursac*, van beroep esthetisch arts, geeft een woordje u...

Uw wenkbrauwen mooi epileren is een kunst ! Gepubliceerd op 26/02/2013 - 13h39

Mooie wenkbrauwen hebben, is zeer belangrijk. Mooi gestileerde wenkbrauwen verfraaien het gezicht en geven het wat reliëf. Ze zouden ook zorgen voor een zeker sexappeal, wat wellicht verklaart waarom meisjes al op zeer jonge leeftijd aandacht besteden aan hun wenkbrauwen . Ze kunnen epileren is echt...

Een gepeperd figuur voor een slanke lijn Geüpdatet op 17/05/2010 - 00h00

Een vraag die al zeer lang wordt gesteld: doet piment (rode peper) nu vermageren of niet? Een recent Amerikaans onderzoek beantwoordt de vraag bevestigend. Gaan we in de toekomst figuurlijk onze mond in vuur en vlam moeten zetten als we willen afvallen rond de billen?

Wat moet u doen om mooie gespierde armen te krijgen? Geüpdatet op 30/03/2011 - 11h08

Hoewel ze dagelijks gebruikt worden, vertonen de armen dikwijls een gebrek aan spoeren. Doe deze oefeningen om ze te versterken . Uit te voeren 3 maal per week gedurende 2 maanden om een vlug en zichtbaar resultaat te verkrijgen. Daarna doet u ze best nog 1 tot 2 keer per week om de juiste vorm te b...

Zittend leven: het buikvet neemt al na twee weken toe Gepubliceerd op 07/04/2015 - 16h56

Dat weinig bewegen een negatieve impact heeft op onze gezondheid hoeft niet meer bewezen te worden. Maar wist u dat enkele weken zonder sport al zicht- en meetbare veranderingen in ons lichaam teweegbrengen? Het buikvet neemt bijvoorbeeld al na twee weken inactiviteit toe.

Waterretentie: houdt mijn lichaam water vast? Gepubliceerd op 16/05/2017 - 15h11

Normaal gaat er evenveel water ons lichaam in als eruit. Maar wat gebeurt er als dat watercircuit ontregeld raakt? Welke tekenen wijzen op waterretentie of het vasthouden van vocht?

Huismiddeltjes voor mooi en glanzend haar Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h24

Vandaag zijn alle mogelijke en alle denkbare verzorgingsproducten voor elk type haar te koop. Toch zijn er nog mensen die gek zijn op de grootmoedersmiddeltjes. Ze zweren bij zelf gemaakte middeltjes die ze brouwen met basisproducten die in de handel te koop zijn. We verklappen u hun geheimen.

5:2 dieet: zoveelste charlatanerie of duurzame afslankmethode? Gepubliceerd op 14/01/2014 - 10h45

Het Vastendieet , ook bekend als het 5:2 dieet , maakt in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten al maanden furore. Nu verovert het ook onze contreien. Het werkt als volgt: u mag 5 dagen onbeperkt eten en 2 dagen moet u de broeksriem aantrekken.

Wat moet ik eten om mooie haren te hebben? Gepubliceerd op 28/05/2013 - 13h52

Het volume, de kleur en de glans van het haar zijn grotendeels genetisch bepaald. Maar welke aard het haar ook heeft, voeding helpt om het nog meer te laten glanzen of gezonder te krijgen. Enkele ingrediënten om de gezondheid en schoonheid van het haar te verbeteren.

5 tips voor slanke benen Gepubliceerd op 19/07/2016 - 15h26

Zou u graag slanke benen hebben? Met deze vijf tips kunt u mooie en dunnere benen krijgen. Breng ze in uw dagelijkse leven in de praktijk en neem goede gewoontes aan.

Dijen zonder cellulitis, het is mogelijk! Gepubliceerd op 25/06/2013 - 11h53

De spieren in onze dijen zijn belangrijk, dus we moeten ze onderhouden. Deze oefeningen helpen bovendien om naast uw dijen, ook uw knieën te versterken en vorm te geven. Doe deze oefeningen wekelijks 3 tot 5 keer om tot zichtbare resultaten te komen.

Arganolie: zowel op het bord als op het gelaat Geüpdatet op 13/02/2007 - 00h00

Arganolie is afkomstig van bomen die men alleen in Marokko aantreft. In artisanale bereidingen heeft deze olie eeuwenoude culinaire verdiensten, maar kenners gebruiken de olie ook voor esthetische doeleinden: om rimpels te bestrijden, voor massages, nagels, haar, enz.

Hoe de juiste fond de teint kiezen? Gepubliceerd op 21/10/2016 - 11h49

Meer dan zestig procent van de vrouwen in België gebruikt af en toe een fond de teint . Dit make-upproduct is te krijgen in vloeibare vorm, poedervorm en als crème en bezit diverse eigenschappen. Ziehier enkele tips om de juiste keuze te maken.

Is nagellak ongezond? Gepubliceerd op 04/05/2017 - 14h33

Karmijnrood, felroze, oranje of zelfs blauw, groen en zwart … Nagellak is er tegenwoordig in alle mogelijke kleuren. Veel vrouwen houden van nagellak, maar het product bevat toxische stoffen . Dat blijkt uit een recent rapport van de Europese Commissie.

Een aantal misvattingen over cellulitis Gepubliceerd op 13/04/2015 - 11h29

Cellulitis is een normaal fenomeen, meestal van hormonale oorsprong, dat 80 van alle vrouwen treft, ongeacht hun leeftijd of lichaamsgewicht. Wat weet u over deze kwaal waar vrouwen doorgaans een hekel aan hebben?

Anti-aging: drie schoonheidstips Gepubliceerd op 23/04/2013 - 11h12

De veroudering van de huid is misschien geen 'echt' gezondheidsprobleem, het is in elk geval een belangrijke bron van ongerustheid voor heel wat vrouwen boven de veertig. Zonder van verjonging te spreken, zijn er toch een aantal oplossingen om er jonger uit te zien dan men in werkelijkheid is.

Menopauze: ik krijg een buikje. Kan ik er iets aan doen? Geüpdatet op 10/10/2014 - 12h53

Dat de menopauze automatisch gepaard gaat met gewichtstoename, is nog altijd omstreden. Maar dat het lichaam verandert, staat vast. Vrouwen krijgen in de menopauze makkelijker een buikje, en dat brengt meer risico’s mee voor de gezondheid .

Wat kan essentiële olie voor uw haar doen? Gepubliceerd op 04/05/2016 - 10h24

Droog, vet, dof en beschadigd haar , schilfertjes of haar dat uitvalt, essentiële olie kan helpen om uw haar gezonder te maken. Maar hoe moet je dat doen en welke olie moet je gebruiken?

Melanoom: loop ik een risico en wat eraan doen? Gepubliceerd op 06/08/2012 - 21h45

Hoewel melanoom slechts 10% van alle huidkankers uitmaakt, is het bijzonder agressief en is de prognose slecht. Melanoom wordt dan ook beschouwd als de ernstigste huidkanker . Vandaar het belang van een goede preventie en een tijdige opsporing.

PUB