ARTIKELS MALARIA
6 online artikels over Malaria
Malaria doodt elke 30 seconden een kind Geüpdatet op 13/05/2008 - 00h00

Op de eerste Wereldmalariadag op 25 april vroegen de Verenigde Naties wereldwijde aandacht voor malaria. In Afrika sterft er volgens Unicef elke dertig seconden een kind. Nochtans kan malaria met een eenvoudig muskietennet en enkele geneesmiddelen bestreden worden.

Insecticide, antimugproduct, muskietennet…: hoe beschermt u zich tegen muggen? Geüpdatet op 26/08/2013 - 11h32

Elk jaar herhaalt de overheid haar aanbevelingen in verband met muggenbescherming. Die aanbevelingen zijn vooral bestemd voor reizigers, gezien de bestaande gezondheidsrisico’s. Toch kunnen we er allemaal nuttige lessen uit trekken, kwestie van muggenbeten te vermijden… Ziehier de aanbevelingen voor...

Reizigers: behandeling tegen malaria Gepubliceerd op 30/05/2017 - 10h26

Reizigers die naar een exotische bestemming trekken, wordt systematisch een profylactische behandeling tegen malaria aanbevolen. Maar uiteindelijk zijn er weinig mensen die zich schikken naar die aanbeveling. Is die behandeling echt zo hinderlijk en is er echt sprake van mogelijke bijwerkingen?

Malaria: vaste dosis en slechts één keer per dag Geüpdatet op 20/03/2007 - 00h00

Het middel AS plus AQ is een van de vier geneesmiddelen op basis van artemisinine dat sinds 2001 door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) wordt aanbevolen om de ontwikkeling van resistentie tegen malaria te verminderen. Het is voortaan ook verkrijgbaar in de vorm van ASAQ, een nieuwe formule met e...

Genetisch gewijzigde muggen tegen malaria! Geüpdatet op 10/06/2002 - 00h00

Door genetische manipulatie zou men de strijd kunnen aanbinden tegen muggen die malaria overdragen! Amerikaanse en Duitse onderzoekers zijn er inderdaad in geslaagd transgene muggen voort te brengen die de ziekte niet op de mens kunnen overdragen.

PUB