Lippenstift met lood

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/05/2013 - 10h30
-A +A

In sommige soorten lippenstift is lood, cadmium, chroom en aluminium gevonden. Sommige vrouwen zouden zo elke dag 87 mg zware metalen binnenkrijgen.


PUB

Zware metalen in lippenstift

Wetenschappers hebben 32 stalen van gloss en lippenstift onderzocht. In de meeste zaten zware metalen zoals lood, aluminium, chroom, cadmium en nog vijf andere toxische metalen.

Vrouwen die elke dag lippenstift en/of gloss gebruiken, krijgen er 24 mg van binnen. Vrouwen die hun make-up in de loop van de dag regelmatig bijwerken zelfs 87 mg!

Wat moet u in de praktijk doen?

Veel cosmetische producten bevatten potentieel schadelijke stoffen, maar meestal gaat het om waarden die binnen aanvaardbare grenzen liggen. Toch is het belangrijk dat de producenten worden aangezet om ze weg te laten of toch minstens de dosis te verlagen.

Andere pistes zijn: biologische cosmetica gebruiken, kinderen verbieden met make-up te spelen en jonge meisjes aanzetten om zo laat mogelijk te beginnen met make-up.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/05/2013 - 10h30

Environmental Health Perspectives, 2 mai 2013, doi:10.1289/ehp.1205518.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Hoe gebarsten lippen opmaken? Gepubliceerd op 28/10/2016 - 16h07

’s Winters zien onze lippen af van de kou en het vochtige weer. Ze worden broos en soms barsten ze zelfs en komen er kloven . Verdragen ze dan geen make-up meer? Toch wel… We moeten alleen weten hoe het aan te pakken.

Scheikundige vervuiling: 3 miljoen doden per jaar! Geüpdatet op 26/11/2001 - 00h00

Volgens het laatste rapport van het Fonds van de Verenigde Naties voor de Populatie (UNFPA) maakt luchtvervuiling jaarlijks wereldwijd 3 miljoen slachtoffers. De synthetische scheikundige producten worden verantwoordelijk geacht voor stoornissen van...

Meer artikels