Linzen op zijn Provençaals

Recept aangemaakt op 26/01/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 10/12/2013 - 10h59
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

200 gram groene linzen
50 cl groentebouillon
1 blad laurier
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1/2 blik tomaten in stukjes
1 eetlepel olijfolie
1 of 2 takjes salie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de linzen op zijn Provençaals

Spoel de linzen onder koud stromend water en doe ze in een grote kookpot. Giet de groentebouillon erbij en voeg de laurier, de rozemarijn en de tijm toe. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Doe er pas aan het einde van de kooktijd zout bij.

Pel de ui en het knoflookteentje. Schil de paprika met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

Giet de linzen af, maar gooi het kookvocht niet weg. Haal er de kruiden uit.

Verhit de olijfolie in een braadpot en stoof de ui, de look en paprika 2 tot 3 minuten. Giet de uitgelekte linzen erbij samen met de tomaten en het bewaarde kookvocht. Kruid het geheel met salie. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Breng eventueel nog even hevig aan de kook om het overtollige vocht te laten verdampen.
Dien de linzen op zijn Provençaals goed heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 26/01/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 10/12/2013 - 10h59
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB