Life2 2005: blijf langer jong

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 08/03/2005 - 00h00
-A +A

Via een enquête op de site van e-gezondheid wilde Life2 nagaan welk belang de Belgen hechten aan gezondheid, uiterlijk, voeding, … en wat ze doen of bereid zijn te doen om langer jong te blijven. Ziehier de resultaten.

PUB

Ouder worden, is niet langer synoniem van een passief en saai leven. De standhouders van de editie 2005 zijn verdeeld in zes zones (Medical, Nutrition, Sport & Adventure, Beauty, Thalasso, Home & Health) en bieden de bezoekers een massa informatie en oplossingen aan om met volle teugen te genieten van het leven, ongeacht hun leeftijd. Op het programma: uw gezondheidskapitaal testen, nee zeggen tegen tabak, zwaarlijvigheid bestrijden, een nieuwe look uitproberen, evenwichtige menu's leren samenstellen, uw fysieke vorm testen, de ideale thalassokuur kiezen, afraken van uw cellulitis, uw rimpels wegwerken, 30 % besparen op uw energiefactuur,…

Wat zeggen de Belgen?

1.684 personen vulden de Life2-enquête "Forever young" in op de site van e-gezondheid. Het ging om tien meerkeuzevragen. Eerste vaststelling: vrouwen lijken meer begaan met hun gezondheid, net als de leeftijdsgroep tussen 20 en 50 jaar. Proficiat: de grote gezondheidsboodschappen - niet roken, gezond en afwisselend eten, een harmonieus relatie- en gezinsleven - werpen hun vruchten af. Toch is er nog meer sensibilisering nodig, want de jaarlijkse medische controle komt van de elf voorgestelde gezondheidsacties pas als laatste uit de bus. Eén minpunt: de groep 30-40 jaar geeft toe slecht op de hoogte te zijn van hun gezondheidstoestand.

Lekker eten slaat nog altijd aan, want meer dan 90 % van de ondervraagden denkt er niet aan hun klassieke maaltijden in te ruilen tegen capsules met dezelfde energie- en vitaminewaarde. Toch wijst 20 % van de mannen onder de 20 jaar vervangingsproducten niet bij voorbaat af. Wellicht om gemaksredenen, op het ogenblik dat ze voor het eerst het ouderlijke nest verlaten. 88 % van de deelnemers kiest ervoor hun levensstijl aan te passen om hun uiterlijk te verfraaien (slaap, voeding, sport enz.), terwijl plastische chirurgie sowieso hun laatste keuze is. Moeten ze dan toch onder het mes, dan kiezen de jongsten in de eerste plaats voor een borst-, bips- en neuscorrectie, terwijl ouderen de voorkeur geven aan een gezichts- en buikoperatie. 75 % van de vrouwen onder de 20 heeft belangstelling voor plastische chirurgie, terwijl bij mannen liposuctie het populairst is.

Wat gezond wonen betreft, scharen de deelnemers zich massaal achter de bekende gezondheids- en besparingsboodschappen: het huis voldoende verluchten, huismijten bestrijden en energie besparen. Dé welzijnsdroom van 56 % van de Belgen (en 62 % van de vrouwen) ten slotte is een weekendje kuren. Van 11 tot en met 13 maart opent Life2, de Gezond & Beter Leven Beurs, voor het vijfde jaar op rij zijn deuren in de Brussels Expo. Doelpubliek: al wie begaan is met zijn of haar gezondheid.

Schrijf u gratis in op de newsletter van e-gezondheid !

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 08/03/2005 - 00h00 Persdossier Life2 2005, februari 2005.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Het aantal orgaandonoren stijgt in België! Geüpdatet op 05/02/2008 - 00h00

Gelukkig maar… Er worden meer en meer initiatieven genomen, de gedachte om zijn organen af te staan wordt beter en beter aanvaard en de wachtlijsten voor transplantaties worden stilaan korter! Een positieve tendens die zeker aangemoedigd moet worden....

Meer artikels