• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Libido op een laag pitje

Libido op een laag pitje Het libido en de lust lijken op een dieptepunt te zijn beland. Niet meer dan 44% van de mensen die bevraagd werden in het kader van de 'Global Sexual Wellbeing' enquête verklaart tevreden te zijn over zijn seksueel leven.

Het onderzoek werd gevoerd bij een representatief staal van 26.032 personen in 26 landen die antwoordden op vragen over verschillende aspecten van hun seksualiteit. Uit de resultaten blijkt dat seksueel welzijn niet bepaald wordt door het aantal vrijpartijen per week. Het welzijn is een combinatie van fysieke, emotionele (respect voor de andere, oor hebben voor elkaars verlangens) en sociologische (seksuele opvoeding, ervaringen) factoren.

Comeback van de romantiek

Seksuele prioriteiten evolueren, zoveel is zeker. Het seksueel welzijn wordt vandaag in de eerste plaats bepaald door positieve fysieke en emotionele ervaringen. In die context genieten langdurige relaties de voorkeur op avontuurtjes voor een nacht. In vaste relaties blijkt de zachte en tedere kant van het seksleven aantrekkelijk te zijn. Bijna vier respondenten op de tien (39%) willen meer knuffels, meer liefde en meer romantiek en 36% wil meer kwaliteittijd doorbrengen met zijn of haar partner.

Stress is spelbreker

Voor 37% van de ondervraagde personen zijn vermoeidheid en stress vandaag de grote spelbrekers. De huidige levensstijl is nefast voor het seksleven. Op de vraag hoe ze hun seksleven willen doen heropleven, antwoordt de helft (53%) dat experimenten een belangrijke rol zouden kunnen spelen: rolspelletjes (12%), massages (11%), seksuele fantasieën (10%), bondage en orale seks (elk 9%).

Artikel gepubliceerd door op 03/07/2007

Bronnen: Enquête 'Global Sexual Wellbeing' van Durex, april 2007.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten