Lentesalade van pasta

Recept aangemaakt op 25/05/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/05/2017 - 17h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

120 g pasta (fusilli)
3 grepen jonge spinazie
2 sjalotjes
1 bosje kervel
1 blikje tonijn op olie
2 eetlepels
zongedroogde tomaten
3 eetlepels olijfolie
1 citroen
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van de lentesalade van pasta

Kook de pasta al dente in lichtgezouten water (volg de aanwijzingen op de verpakking). Giet af en schrik onder koud stromend water.

Was de spinazie, dep droog en snij de steeltjes weg.
Pel de sjalotjes en versnipper ze.
Stroop de kervelblaadjes af. Hou de steeltjes en hak ze grof.

Haal de tonijn uit de olie. Giet de olie in de beker van de keukenmixer. Leg de vis op een bord en haal hem met een vork uit elkaar.

Snij de tomaten in kleine stukjes en doe die in de mixer. Doe de kervelsteeltjes en de olijfolie erbij en mix tot een nog wat korrelige pasta. Breng deze tomatenpesto op smaak met het citroensap, wat zout en peper.

Doe de pasta in een kom en doe er de plukjes kervel, de jonge spinazieblaadjes, de sjalotsnippers en de tonijnstukjes bij. Meng goed. Giet de tomatenpesto erover en meng opnieuw.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 25/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 17/05/2017 - 17h00
PUB