Lente: mijn kuur voor meer conditie in 7 stappen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/03/2016 - 10h55
-A +A

Lichaamsverzorging, sport en voeding - dit is het moment om uw gewoontes grondig te herzien en enkele veranderingen door te voeren om uw conditie op te krikken en de lente stralend te beginnen.

Volg ons conditieprogramma in 7 stappen.

1- Een kleine vitaminekuur in de lente

Als u een evenwichtige en afwisselende voeding hebt, hebt u geen vitaminesupplementen nodig in de lente. En nu het stilaan wat warmer wordt, zult u in de winkel weer meer variatie vinden. Profiteer ervan!

In het andere geval kunt u een kuur van multivitaminen doen (maar overschrijd de op de verpakking aanbevolen dosissen niet). Mijd wel combinaties van meerdere vitaminesupplementen. Dat levert gevaar op overdosissen.

Er zijn ook andere voedingssupplementen. Sommige kunnen nuttig zijn :

  • Omega 3: als u geen of weinig vis eet.
  • IJzer: vraag uw arts om raad. Hij kan met een bloedonderzoek laten nagaan of u ijzer te kort hebt.
  • Probiotica: als u niet genoeg gefermenteerde melkproducten eet en makkelijk spijsverteringsproblemen hebt, kan een kuur van probiotica u deugd doen.

2- Het is lente! Ik herneem goede voedingsgewoonten

Goed eten is essentieel voor uw gezondheid en uw conditie.
Dit is het moment om (weer) goede gewoonten aan te nemen.

  • 5 porties fruit en groenten per dag.
  • Wees matig met het aantal vleesmaaltijden.
  • Ga voor volle granen. 
  • Beperk het aantal bewerkte producten (charcuterie, bereide gerechten, andere industriële voeding, enz.) en kook zelf met basisproducten.
  • Eet 2 of 3 keer per week vis. Vergeet ook de zeevruchten niet!

Gebruik kleinere borden en kauw lang op elke hap. Zo eet u minder.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 10/04/2013 - 10h17 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/03/2016 - 10h55

Institut Moncey

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Stralend de feesten tegemoet! Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h21

Het is maar één keer Kerstmis op een jaar, en ook maar één keer oudejaar . Op die avonden willen we natuurlijk allemaal stralen, maar stel dat het feest bedorven wordt door een ontsierend puistje? Dat hoeft niet, als u deze tips volgt.

Met pensioen gaan: een kans, maar ook een uitdaging! Geüpdatet op 01/07/2008 - 00h00

Om van uw pensioen een stimulerende periode in uw leven te maken is het belangrijk dat u er zich op voorbereidt. Als u er gewoon op zit te wachten alsof het één lange vakantie wordt, zou u wel eens voor een ontgoocheling kunnen komen te staan! Het pe...

Een getaande huid, ook na de vakantie Gepubliceerd op 24/08/2012 - 12h50

Niets is zo aangenaam als met een getaande huid opnieuw op het werk te verschijnen na een vakantieperiode . Om uw bruin zomerkleurtje te behouden, zijn zelfbruiners, producten voor een verlengde verzorging, capsules en 'Terre de Soleil'-poeder uw bon...

Hoe om te gaan met stress op het werk? (Slot) Geüpdatet op 04/07/2006 - 00h00

In een vorig artikel zagen we dat stress op het werk op verschillende manieren tot uiting kan komen. Om te beletten dat uw gezondheid eronder gaat lijden en dat u in een spiraal van chronische ziekten belandt, is het belangrijk dat u ermee leert omga...

Meer artikels