• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Getuigenissen (0)

Leer uw kind water drinken

Leer uw kind water drinken

Water is de enige onontbeerlijke drank voor het organisme. Dat lijken we vaak te vergeten in onze consumptiemaatschappij. Nochtans zijn de gevolgen dramatisch, te beginnen met overgewicht. We weten maar al te goed wat ons kind zal kiezen tussen een vruchtensiroop en een glas water. Daarom is het belangrijk om het van bij het begin enkel water te leren drinken.

Water drinken kunt u aanleren

Net zoals u uw kind vertrouwd maakt met vlees, vis of eieren, moet u het leren water te drinken. Want dat is niet aangeboren. Al van in de wieg geniet suiker van nature onze voorkeur. Daarom moet u het op dezelfde wijze als bitter, suiker, zout en zuur kennis laten maken met de bijzondere smaak van water. Mocht uw kind toch niet graag water drinken, dan blijft u proberen. Want het loont de moeite. Vandaag stellen we vast dat talloze kinderen al van hun peutertijd een onevenwichtige voeding krijgen, voornamelijk door hun hang naar gesuikerde dranken. Als gevolg krijgen ze vaak te maken met obesitas.

 

Hoe pak ik de opvoeding concreet aan?

Eigenlijk is het gemakkelijk om uw kind water te leren drinken, op voorwaarde dat u volhardt. Plaats bij het eten altijd een glas of een kop water naast zijn bord. Niets anders. Laat uw kind tussen de maaltijden door regelmatig water drinken. Als hij dorst heeft, stel het dan systematisch water voor. Laat geen fles sinaasappelsap, vruchtensiroop of limonade zichtbaar op tafel staan. Zo weerstaat uw kind iedere verleiding. Dergelijke drankjes mogen wel bij bepaalde aangelegenheden, zoals een verjaardagsfeestje, bezoekje, feestje of receptie. Het leert dan gesuikerde dranken op prijs te stellen, omdat het net een bijzonder drankje is geworden. Het kan geen kwaad als uw kind nu en dan een dergelijk drankje gulzig opdrinkt. Want af en toe een gesuikerd drankje is niet slecht voor de gezondheid van uw kind. Uiteraard moet u kiezen voor zuiver water, evenwichtig aan mineralen dat aangepast is aan de behoeften en aan het organisme van uw kind. Hou ook de watertemperatuur in de gaten: water mag niet te koud, noch te warm zijn.

 

Artikel gepubliceerd door op 09/01/2012

Vindt u het artikel interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Avatar de wendy
Door wendy 30/10/12 - 21.01
hallo, Onze zoon van 6 wil bijna niets meer eten. Krijg er met moeite een hap brood of dergelijk in,zelfs geen snoepje of koekje. Zijn ook al bij kinderarts geweest en de onderzoeken zeggen dat er ...
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming

Uw interactief gedeelte over Voeding voor kinderen

Neem deel aan de meest recente discussies

 • Het beste advies wat ik u  kan geven .. Check Drs Zimmermann in leiden , als iemand u kan ...

  Par Praltijk 18/02/2013 - 11h40

  2
  antwoorden
  1830 raadplegingen
 • hallo, Onze zoon van 6 wil bijna niets meer eten. Krijg er met moeite een hap brood of dergelijk ...

  Par wendy 30/10/2012 - 21h01

  2
  antwoorden
  1830 raadplegingen
 • hallo, Onze zoon van 6 wil bijna niets meer eten. Krijg er met moeite een hap brood of dergelijk ...

  Par wendy 30/10/2012 - 21h01

  2
  antwoorden
  1830 raadplegingen