Lauwe salade van gerookte schelvis met aardappelen en curryroom

Recept aangemaakt op 11/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/10/2016 - 12h11
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

Ratteaardappelen: 600 g
Uien: 2 bossen
Olijfolie: 1 eetlepel
Gerookte schelvis: 600 g
Halfvolle melk: 1 liter
Laurier: 1 blaadje
Vloeibare room: 30 cl
Curry: 2 eetlepels
Dragon: 6 takjes
Peper & zout
PUB

Bereiding van de lauwe salade van gerookte schelvis met aardappelen en curryroom

Schil de aardappelen, kook ze in zoutwater en hou ze goed warm.
Spoel de uien, schil ze en hak ze fijn. Doe ze in een kom met de olijfolie en een snuifje curry. Meng alles goed dooreen en hou het mengsel apart.
Klop de scheproom op en doe er geleidelijk de curry bij. Bewaar hem in de koelkast tot u hem serveert.
Leg de gerookte schelvis in de koude melk, met het laurierblaadje erbij. Verwarm op een matig vuur en laat de vis uitlekken zodra hij begint te koken. Snij hem in laagjes en hou hem goed warm.
Hak de dragon fijn.
Schik de laagjes gerookte schelvis op het midden van de dienschotel met de aardappelen errond. Leg er de fijngehakte dragon op. Serveer de slagroom afzonderlijk, in een sauskommetje.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 11/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/10/2016 - 12h11
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB