Lauwe salade van bloemkool

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2014 - 19h50
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 kleine bloemkool
1 citroen
8 grote roze garnalen
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
peper
PUB

Bereiding van een lauwe salade van bloemkool

Pluk de roosjes van de bloemkool en de broccoli en was ze.

Vul een pot met licht gezouten water en breng het aan de kook. Snij de citroen doormidden en pers één helft boven het water uit.
Doe de bloemkoolroosjes in het water zodra dat kookt. Laat ze slecht zo'n 3 à 4 minuten koken en let erop dat de bloemkool nog beetgaar is.
Haal de groenten met een schuimspaan uit het water en laat ze goed uitlekken op een vel keukenpapier. Schik ze op een schotel en houd ze warm.

Pel de garnalen en schik ze tussen de bloemkoolroosjes.

Vermeng de olie en de azijn in een kop en breng op smaak met zout en peper.
Giet deze saus over de lauwe bloemkool en broccoli en dien direct op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2014 - 19h50
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB