PUBLICITÉ

Lauw slaatje van mosselen en linzen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 26/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


1 kilo kleine mosselen (bouchot)
2 sjalotten
1 rode ui
¼ bosje platte peterselie
1 glas witte wijn
1 blik linzen in eigen nat
1 koffielepel Dijonmosterd
1 eetlepel sherryazijn
1 eetlepel olijfolie
zout
peper

Bereiding

Kuis de mosselen en verwijder zorgvuldig de baard.
Pel de sjalotten en hak ze grof.
Pel de ui en snij ze in dunne ringen.
Stroop de blaadjes peterselie van de takjes en maak ze fijn met een schaar.
Doe de mosselen in een grote kookpot en doe de helft van de sjalotten en de witte wijn erbij. Bestrooi met peper en kook ongeveer 10 minuten op een hevig vuur. Schud de mosselen één of twee keer op.
Open intussen het blik linzen en warm ze op in hun eigen nat.
Haal de mosselen uit de pot. Filter het kookvocht en laat het tot ongeveer de helft inkoken.
Haal de mosselen uit de schelpen en doe ze in een slakom.
Maak de vinaigrette klaar: meng de mosterd met de azijn en doe er de olijfolie, de rest van de sjalotten, het ingekookte mosselvocht en zout en peper bij.
Giet de linzen af en doe ze bij de mosselen in de slakom. Doe er ook de uiringen en de vinaigrette bij en meng alles dooreen. Bestrooi met de peterselie. Dien lauw op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 26/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ