Laten we onze hersenen beschermen!

Dossier publié le 21/03/2016 - 15h49
-A +A

Onze hersenen hebben lang nog niet al hun geheimen prijsgegeven. Maar we beginnen meer en meer zicht te krijgen op de vijanden van onze hersenen. Behalve hersentumoren – en daarvan is de oorzaak niet altijd bekend – kunnen ook bepaalde ziektes zoals diabetes of hypertensie de hersenen beschadigen. Ook overmatige alcoholconsumptie is bekend om haar toxisch effect op de hersenen. Hoe kunnen we onze hersenen beschermen?

PUB
Lees ook
Ontkenning van de werkelijkheid Geüpdatet op 17/01/2006 - 00h00

Van ontkenning van de werkelijkheid is sprake als de realiteit zo beangstigend is dat we ze weigeren onder ogen te zien. In feite kúnnen we dat echter niet omdat ze te pijnlijk of te moeilijk te aanvaarden is.

Gezondheid: Komt alles vanuit onze buik? Geüpdatet op 01/02/2013 - 18h19

Onze buik is zowat het centrum van onze gezondheid. De impact van onze darmen op onze gezondheid is in ieder geval niet te onderschatten . Het spijsverteringskanaal heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven, maar we weten wel dat het een heel comp...

Jongeren en alcohol: de rol van de ouders Geüpdatet op 20/02/2015 - 15h42

Elke week belanden in België 45 jongeren op de spoeddienst van een ziekenhuis omdat ze te veel alcohol hebben gedronken. De vaststelling is alarmerend, maar wat zijn de eigenlijke gevolgen voor deze jongeren? En wat kunnen de ouders doen?

Meer artikels