Laser tegen varices: een aanwinst

Gepubliceerd door Aanpassing: Pierre Dewaele op 15/04/2002 - 00h00
-A +A

In Frankrijk werd een nieuwe behandeling voor varices goedgekeurd, nl. lasertherapie. Daarmee kunnen varices onder lokale anesthesie worden behandeld zonder littekens na te laten. Lasertherapie is minder agressief dan de klassieke heelkundige technieken, de patiënt moet niet worden opgenomen en kan reeds 's anderendaags zijn activiteiten hervatten.

PUB

Duizenden Belgen lijden aan varices en klagen over zware benen en tintelingen. Veel mensen vinden de heelkundige behandeling echter te agressief en laten zich dus niet verzorgen. Varices kunnen worden behandeld met geneesmiddelen of chirurgie. Nu bestaan er dus ook laserbehandelingen, en met één daarvan kan de klus in een half uur, ambulant, onder lokale anesthesie worden geklaard

Uitvoering

De techniek wordt in de Verenigde Staten reeds 3 jaar toegepast. Het is een combinatie van een laserstraal en een optische vezel: in de aangetaste ader wordt een laservezel ingebracht en door de laserstralen gaan de wanden samensmelten. De behandeling gebeurt onder echografische controle.

Voordelen

Eén van de voordelen van de techniek is dat er geen littekens achterblijven. Bovendien kan de patiënt meteen na de ingreep terug naar huis en 's anderendaags zijn of haar activiteiten hervatten. De klassieke heelkundige technieken en met name stripping (extractie van de aangetaste ader) zijn veel agressiever, resulteren in een arbeidsongeschiktheid van minstens 3 weken en er is een hoger risico op postoperatieve complicaties.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 15/04/2002 - 00h00 Voorstelling van de lasermethode op de website van de firma Biolitec: http://www.biolitec.com/english/elves/index.htm
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Laser en beeldvormingstechnieken voor een baarmoederfibroom Geüpdatet op 14/01/2003 - 00h00

Er bestaat nu een nieuwe methode om baarmoederfibromen (gezwel bestaand uit bindweefsel van de baarmoeder) te behandelen, nl. vernietiging met een laser onder geleide van nucleaire magnetische resonantie (NMR) of kernspintomografie.

Sterilisatie, naar eenvoudiger ingrepen Geüpdatet op 25/03/2002 - 00h00

Na een ligatuur van de eileiders kunnen de spermatozoa niet meer in contact komen met de eicel. Een ligatuur van de eileiders is een definitieve sterilisatie. De ingreep wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen die reeds kinderen hebben en die er zeker va...

Spataders: welke behandeling moet u kiezen? Geüpdatet op 11/10/2011 - 18h43

Iedereen heeft al wel over spataders gehoord! Maar er komen almaar meer technieken om ze te behandelen. Wat zijn de beste technieken om spataders te genezen , en hoe werken ze?

Meer artikels