• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Laser-epilatie: ook voor mannen!

Laser-epilatie: ook voor mannen!

Niet alleen vrouwen storen zich aan haartjes op hun lichaam en willen ervan af: 20 tot 30% van de kandidaten voor defintief ontharen met laser zijn mannen. De vraag komt uit alle leeftijdsgroepen, ook van twintigers. Tekst en uitleg door dr. Catherine de Goursac, esthetisch geneesheer.

Als mannen een hekel krijgen aan beharing, grijpen ze naar laser-epilatie

Dr. Catherine de Goursac: Vooral jongere mannen hebben het niet staan op beharing. Ze vinden het vies en niet hygiënisch, zeker nu onbehaarde lichamen in de mode zijn. Plots vinden sommige mannen beharing onderaan op de rug en op de armen maar niks meer, en ze hebben ook liever niet te veel haar op de borst. De grootste vraag naar laser-epilatie draait rond deze drie situaties. Maar het zijn zeker niet de enige plaatsen waar mannen zich definitief laten ontharen: ook tussen de wenkbrauwen, de jukbeenderen (de baard die te hoog in het gezicht doorloopt), op de neusrug… Ook voor de handen is er grote vraag: soms zijn ze extreem behaard, en meer en meer mannen vinden dat niet esthetisch. Ook mannen bij wie de baard in de hals doorloopt tot op de borst maken gemakkelijk gebruik van epilatie. Ze willen in de hals een vrije strook tussen baard en romp.

Verschillen de vragen naargelang van de leeftijd?

Dr. Catherine de Goursac: Bij mannen neemt de beharing toe met de jaren. Een man heeft meer haren op zijn veertigste dan op zijn twintigste, en op zijn zestigste nog meer dan op zijn veertigste. Maar we krijgen vragen uit alle leeftijdsgroepen: van jonge twintigers zo goed als van mannen uit de leeftijdsgroep 40 tot 60. Mannen van boven de zestig hebben meestal vrede genomen met hun beharing, tenzij die op plaatsen voorkomt die heel zichtbaar en niet esthetisch zijn. Zo komen er veel vragen voor ontharing van de binnenkant van de neus, van de neus zelf en van de oren. Toch moet ik hier waarschuwen voor te hoge verwachtingen, omdat grijs haar niet meer reageert op laser-epilatie.
Denk er ook om dat de huid die wordt geëpileerd via laser-epilatie niet gebruind mag zijn. Blootstelling aan de zon of bruinen zonder zon net voor de behandeling zijn dus uit den boze. Het mag wel weer een week na elke behandeling.

Artikel gepubliceerd door op 06/05/2008

Bronnen: Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde, lid van de raad van bestuur van de Franse artsenvereniging (AFME) (www.afme.org) en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Laser: bondgenoot voor uw schoonheid

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Epileren à la carte

 • We hebben allemaal meer dan honderd miljoen haren verspreid over ons lichaam... Sommige zijn fijn en bijna kleurloos, ...
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating