PUBLICITÉ

Langoustines met groene asperges

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten
2 personen
1 bot groene asperges
8 tot 10 langoustines (al naargelang de grootte)
1 koffielepel olijfolie
balsamicoazijn
kervel
fleur de sel
versgemalen peper

Was de asperges en snij de houtige uiteinden weg. Snij alle asperges in stukken van ongeveer 5 cm.
Vul een kookpot met water en voeg er een beetje zout toe. Breng het water aan de kook en laat de langoustines precies 2 minuten koken. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
Verhit de olijfolie in een kookpan. Leg er de aspergestukjes in, bestrooi met zout en laat 10 minuten bakken op een matig vuur. Roer regelmatig.
Pel intussen de langoustines. Doe de staarten in de pan bij de asperges. Roer voorzichtig en laat ze precies 1 minuut mee bakken.
Giet de inhoud van de pan over op een schotel of in de borden. Besprenkel met een paar druppels balsamicoazijn. Breng op smaak met enkele korreltjes fleur de sel en geef twee of drie draaien met de pepermolen. Versier met plukjes kervel. Dien meteen op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ