Langoustines, gazpacho en pikante room

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Recept van langoustines, gazpacho en pikante room: Ingrediënten voor 6 personen


1 komkommer
1 groene paprika
½ teentje look
1 witte ui
100 g oud volkorenbrood
1 blik tomaten in blokjes
6 eetlepels sherryazijn
5 eetlepels olijfolie
18 langoustines
1 tot 2 koffielepels Sechuanpeper
1 doosje room
zout
versgemalen peper

Recept van langoustines, gazpacho en pikante room: Bereiding


Maak daags voordien de gazpacho klaar. Was de komkommer en de paprika. Snij de paprika doormidden en verwijder alle zaadjes en zaadlijsten. Pel het teentje look en de ui. Snij alle groenten in kleine blokjes en doe ze in een kom.
Snij het brood in blokjes en doe ze in een kop. Giet de azijn erbij en roer tot het brood de azijn heeft opgezogen. Doe het brood dan in de kom bij de groenten.
Doe 3 eetlepels olijfolie erbij en strooi er een beetje zout over. Roer alles dooreen.
Dek af met een vel huishoudfolie en zet 12 uur in de koelkast.
Werk de gazpacho 's anderendaags als volgt af.
Giet de inhoud van de kom in de beker van de keukenmixer. Laat draaien en doe er de 2 overblijvende eetlepels olijfolie bij, samen met 50 cl (of meer) water om de juiste consistentie te verkrijgen. De gazpacho mag niet te dik zijn.
Filter de gazpacho in een zeef. Proef dan en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper. Zet tot net voor het opdienen (op zijn minst 2 uur) in de koelkast.
Maak de langoustines klaar. Scheid de kop en de staart en haal ze uit de schaal. Verwijder de darmen. Houd zes koppen apart (stop de rest in de diepvriezer voor een visfumet) en leg de staarten in de koelkast.
Maak de room met de Sichuanpeper klaar. Plet de peperkorrels. Klop de room op met de elektrische klopper en doe er aan het eind de helft van de peperkorrels bij. Doe er wat zout bij, proef en voeg naar smaak nog meer peper toe. Zet koel weg.
Breng even voor het opdienen een grote pot water aan de kook. Doe er de koppen en staarten van de langoustines in en laat precies 1 minuut koken. Laat uitlekken en houd warm.
Giet 1 tot 2 cm van de gekoelde gazpacho in diepe borden. Maak met twee kleine lepeltjes kleine balletjes van de peperroom en verdeel ze over de borden (3 tot 5 per bord). Leg drie staarten en één kop van de langoustines tussen de balletjes. Geef de rest van de gazpacho er apart bij in koppen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB