Lamsschouder met erwten

Recept aangemaakt op 07/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/06/2013 - 12h47
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

1,5 kg erwten (in de dop)
2 teentjes look
1 bosje pijpajuintjes
1 eetlepel olijfolie
1 ontbeende lamsschouder
1 glas witte wijn
4 takjes dragon
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor de lamsschouder met erwten

Haal de erwten uit de dop. Doe ze 5 minuten kokend water en laat uitlekken. Voeg geen zout toe aan het kookwater, want dat maakt de buitenkant van de erwtjes taai.

Pel de teentjes look en versnipper ze.
Was de pijpajuinen, maak ze schoon en hou ongeveer 10 cm van de steel. Hak alles grof.

Verhit de olijfolie in een braadpot en bak het lamsvlees aan alle kanten bruin. Haal uit de pot en laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Doe de look en de uien in de pot. Roer goed en stoof 5 minuten.
Doe het vlees weer in de pot, giet de wijn erbij, bestrooi met een klein beetje zout en laat 10 tot 15 minuten pruttelen op een matig vuur.

Doe er daarna de erwten bij en laat nog eens 10 tot 15 minuten pruttelen. Doe er eventueel wat water bij.

Stroop de dragonblaadjes af en versnipper ze.

Haal het lamsvlees uit de pot en snij het in sneetjes. Schik het op een warme schotel.

Doe de dragon bij de erwten. Voeg nu zout naar smaak toe. Roer dooreen en giet dit mengsel rond het lamsvlees. Dien goed heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/06/2013 - 12h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB