Lamsschouder met appel

Recept aangemaakt op 08/11/2011 - 09h33 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/03/2013 - 15h13
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

800gr lamsschouder
1 fles cidre
1 takje tijm
1 laurierblaadje
4 wortelen
200gr prei
2 uien
600gr aardappelen
4 appels
zout,peper

Bereiding van Lamsschouder met appel

De dag ervoor

Marineer het vlees, in stukken gesneden en goed ontvet, in cidre met de tijm en laurier.

De dag zelf

Schil al de groenten en de appels en snij in stukjes. Giet het lams af. Verwarm de oven op 250°C.

In een stoofpan kook je eerst een laagje groenten, dan de stukjes lam, en tenslotte de appels.
Breng op smaak met peper en zout tussen ieder laagje. Ga zo verder tot alles goed gegaard is.

Gooi de cidre van de marinade erover. Leg een blad aluminiumfolie op de pan (groter dan de pan zelf) en bedek ze volledig.
Zet in de oven.

Na 15 minuten zet u de oven op 130°C en laat verder garen gedurende 3uur. Controleer de smaak alvorens te serveren.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 08/11/2011 - 09h33 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/03/2013 - 15h13
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB