Lamsragout met een lentetoets

Recept aangemaakt op 30/03/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 25/03/2013 - 14h19
-A +A
Pour :
8 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

1 lamsschouder
500 g nieuwe aardappelen
1 bosje jonge wortelen
1 bot kleine raapjes
1 bosje lente-uien
1 teentje look
1 takje tijm
1 tak rozemarijn
1 klein glas witte wijn
500 g diepvrieserwtjes
1/2 bosje bieslook
1 bosje kervel
5 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding van lamsragout met een lentetoets 

Verwijder zorgvuldig al het vet van het lamsvlees en snij het vlees in stukken.
Borstel de aardappelen af, schraap de wortelen en maak de raapjes schoon.
Snij de wortelen en de raapjes in kleine stukjes van ongeveer 3 cm.
Pel de uien. Hou 5 cm van de steeltjes en versnipper die. Pel het teentje look en versnipper het.
Verhit 1 lepel olijfolie in een braadpot en bak het vlees 5 minuten aan alle kanten bruin. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Giet de olie weg. Doe nog 2 lepels olie in de pot en stoof de versnipperde uiensteeltjes.
Doe het vlees erbij, samen met de tijm, de rozemarijnnaaldjes en de look. Giet de witte wijn erbij. Breng op smaak met zout en peper, leg een deksel op de pot en laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Roer af en toe.
Verhit intussen de rest van de olie in een braadpan en bak er de aardappelen 5 minuten in. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Doe erwtjes in een kookpot, giet er water bij tot ze onderstaan en breng langzaam aan de kook. Giet af en zet ze apart.
Versnipper het bieslook en de kervelblaadjes.
Doe de aardappelen na 30 minuten in de pot bij het lamsvlees.
Doe er 10 minuten later de raapjes en de wortelen bij.

Doe er nog eens 10 minuten later de erwtjes bij en laat alles nog eens 10 minuten pruttelen.
Doe er net voor het opdienen de tuinkruiden bij.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 30/03/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 25/03/2013 - 14h19
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB