Lamsragout met druiven

Recept aangemaakt op 24/09/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/11/2014 - 15h30
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

1 kg lamsschouder in stukken
4 wortels
2 rapen
2 stuks wit van prei
1 soeplepel olijfolie
1 kruidenbuiltje
25 cl witte wijn
1 glas madera
1 klein glaasje cognac
4 harde peren
2 trosjes rode druiven
Zout, peper

Bereiding van ragout van lams met druiven

Verwijder het vet van het lamsvlees. Maak de worteltjes schoon en snij ze in rondjes. Maak de raapjes schoon en snij ze in stukjes. Was de prei en maak er rondjes van. Doe 1 soeplepel olijfolie in een pan, voeg het lamsvlees toe en laat het aan alle kanten aanbakken. Laat ze uitlekken en doe het bakvet weg.

Doe het vlees opnieuw in de pan, voeg het kruidentuiltje en alle groenten toe. Overgiet met witte wijn, cognac en madera. Voeg zout en peper toe en meng. Laat de pan ongeveer 15 minuten op een matig vuur. Inmiddels schilt u de peren en verdeelt u ze in vier. Was de druiven en verwijder de pitjes.

Doe het fruit in de pan, meng voorzichtig en laat de pan nog 5 minuten op het vuur. Breng eventueel op smaak. Opdienen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 24/09/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/11/2014 - 15h30
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB