Lamskoteletten met gember

Recept aangemaakt op 29/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 14/04/2014 - 18h15
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

1 yoghurt natuur (lopend)
2 takjes verse munt
5 cm gember of een koffielepel gemberpoeder
1 teentje look
1 eetlepel olijfolie
1 mespunt cayennepeper
8 lamskoteletten
citroen
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de lamskoteletten met gember

Maak eerst de saus klaar.

Vermeng de yoghurt met de fijn gesnipperde muntblaadjes en de helft van de geschilde en geraspte gember of de helft van het gemberpoeder. Kruid met zout en peper en zet koel weg.

Maak nu de marinade klaar voor de koteletten.

Schil en versnipper het teentje look. Doe het in een kom, samen met de olie, de rest van de (geraspte) gember en de cayennepeper.

Leg de koteletten in de marinade en wrijf ze er aan alle kanten mee in. Dek de kom af met een vel huishoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.

Leg de koteletten naast elkaar op de grill. Laat aan weerskanten 4 tot 5 minuten bakken al naargelang van de dikte en hoe u ze gebakken wilt hebben. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met het sap van de citroen.

Dien heet op en geef er de goed gekoelde gembersaus bij.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 29/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 14/04/2014 - 18h15
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB