Lamskoteletjes met tijm en cocobonen

Recept aangemaakt op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 14/05/2012 - 15h39
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
75 minutes
Ingrediënten :

160 gram gedroogde cocobonen
1 ui
1 kruidnagel
1 kruidentuiltje
1 lamsrib voor 8 koteletjes
1 bosje tijm
1 koffielepel kalfsfond in poedervorm
platte peterselie
bieslook
zout, peper
PUB

Bereiding van lamskoteletjes met tijm en cocobonen


Zet de cocobonen de avond tevoren in koud water te weken. Ververs het water een aantal keren.
De dag zelf :
Pel de ui en prik de kruidnagel erin. Giet de bonen af en doe ze in een kookpot, samen met de ui en het kruidentuiltje. Zet ruim onder water. Laat een uur pruttelen op een zacht vuurtje. Strooi er pas 15 minuten voor het einde van de kooktijd wat zout in.
Verwarm de oven voor op 180 °C (Gasstand 6). Wrijf de tijm fijn in een bord. Haal de lamsrib aan alle kanten door de tijm en druk goed aan met de vingers. Leg het vlees in de braadslee met de vette kant tegen de gril. Als de botjes na ongeveer 10 minuten beginnen bruin te kleuren, draait u het vlees om.
Bestrooi met zout en peper. Laat het vlees verder garen tot het goudbruin is. Zet de oven uit en laat het vlees nog 5 tot 7 minuten rusten in de gesloten oven.
Haal de bonen uit de pot. Hou 1 pollepel van het kookvocht over en laat het samen met de rundsfond tot de helft inkoken.
Versnijd het vlees. Leg de koteletjes op een schotel. Schik er de cocobonen rond. Overgiet het vlees met het ingedikte kookvocht. Versier met wat peterselie en enkele takjes bieslook.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 14/05/2012 - 15h39
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB