Lamskoteletjes met gember en gestoofde prinsessenboontjes

Recept aangemaakt op 19/10/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 07/06/2016 - 11h39
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

300 g prinsessenboontjes
1 sjalotje
1 potje yoghurt natuur
2 tot 3 takjes munt
1 teentje look
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel gemberpoeder
1 mespunt cayennepeper
1 citroen
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de lamskoteletjes met gember en gestoofde prinsessenboontjes

Daags voordien:
Maak de prinsessenboontjes klaar:
Snij de topjes af en was de bonen. Gaar ze 10 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet af, dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast. Pel het sjalotje, dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
Maak de saus klaar: meng in een kom yoghurt samen met de fijngehakte muntblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
Maak de marinade voor de koteletjes klaar: pel en versnipper het look. Meng in een kom 1 eetlepel olijfolie samen met de gember en de cayennepeper. Doe de koteletjes in een schotel en giet de marinade erover. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.

De dag zelf:
Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan. Doe de prinsessenboontjes en het versnipperde sjalotje erin en stoof op een matig vuur.
Zet de grill aan of verhit een pan met antiaanbaklaag. Gril de koteletjes aan weerskanten 4 tot 5 minuten (al naargelang de dikte en of u ze rozig of goed doorbakken wilt).
Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met het sap van de citroen.
Haal de yoghurtsaus uit de koelkast, roer en proef. Breng eventueel verder op smaak.
Leg de warme koteletjes in de borden en schik er de prinsessenboontjes naast. Geef de goed gekoelde yoghurtsaus er apart bij.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 19/10/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 07/06/2016 - 11h39
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB