Lamsbrochettes op provencaalse wijze

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 26/07/2011 - 10h57
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

200 gr lamsbout
1 paprika
1 ui
4 champignons
2 soeplepels olijfolie
1 teentje look
tijm
rozemarijn
fijngesneden peterselie
1/2 potje yoghurt
1 pot tomatensaus
Worcestershiresaus
Peper,zout

Bereiding van Lamsbrochettes op provencaalse wijze

Snij de lamsbout in vierkantjes van ongeveer 2 cm. Was en ontpit de paprika en snij in stukjes.
Schil en snij de ui. Maak de champignons schoon. Haal de voeten weg.

Spies het lams, de paprika, ui, hoofdjes van de champignons afwisselend. Ontblader de tijm en de rozemarijn. Leg de brochettes op een bord, voeg de tijm, rozemarijn en de olijfolie toe en laat een uur intrekken (2 tot 3 keer omdraaien). Maak de saus klaar.

Meng de halve pot yoghurt met de helft van de tomatensaus, voeg enkele druppels Worcestershire, zout en peper toe.

Laat de brochettes goed uitlekken en leg ze daarna in een kookpot, op de barbecue of onder de grill van de oven.

Bak ze, maar draai ze regelmatig om. Zout en peper toevoegen.

De brochettes warm eten met koude saus.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 26/07/2011 - 10h57
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB