Lamsbout met ongeschilde look

Recept aangemaakt op 18/04/2011 - 13h47 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/09/2015 - 14h37
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 boeket rozemarijn
1 lamsbout van ongeveer 1,2 kg
2 bollen look
zout, peper
PUB

Bereiding van Lamsbout met ongeschilde look

Verwarm de oven voor op 240°C. Ontblader een boeketje rozemarijn in een bord. Ontvet de lamsbout met een klein mesje. Gooi het vet weg. Smeer de bout in met de rozemarijnblaadjes.

Goed erop drukken zodat de smaak er goed in dringt. Voeg peper toe. Verpak in vershoudfolie en laat rusten. Haal alle teentjes uit de knoflook. Niet schillen. Spoel ze onder de kraan. Doe de folie terug rond de lamsbout uit en leg de bout op een schotel met de rest van de rozemarijn. Schuif in de oven.

Na 15 minuten zet je de oven wat minder op 220°C. Voeg de teentjes look toe. Vijf minuten later een glas water in de schotel gieten. Nog eens tien minuten later de bout opnieuw besprenkelen en omdraaien. Nog gedurende 30 minuten laten koken en meerdere keren omdraaien.

Haal dan de schotel uit de oven, zout en peper toevoegen, in aluminiumfolie doen en nog 5 à 10 minuten laten rusten alvorens op te dienen!

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 18/04/2011 - 13h47 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 02/09/2015 - 14h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB