Kwarkterrine met aardbeien

Recept aangemaakt op 25/05/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 25/05/2016 - 10h50
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :
1 kg kwark
1 kg aardbeien
8 gelatineblaadjes
4 citroenen
3 eetlepels honing
4 eiwitten
2 bakjes frambozen
verse munt
PUB

Bereiding van kwarkterrine met aardbeien

Doe de kwark in een kom. Was de aardbeien en haal de steeltjes weg. Hou er een dertigtal opzij en mix de rest.
Verdeel de helft van deze coulis over twee cakevormen en zet die 30 minuten in de koelkast.
Snij de apart gehouden aardbeien in stukken.
Zet de gelatineblaadjes te week in een kom met koud water.
Pers de citroenen uit, giet het sap in een steelpan en verwarm het. Giet het weekwater van de gelatineblaadjes weg en pers de blaadjes uit met uw handen. Doe ze bij het citroensap en laat ze op een zacht vuurtje smelten. Laat afkoelen tot het sap lauw is.
Klop de eiwitten stevig op tot sneeuw. Werk het eiwit samen met de suiker onder de kwark en doe er dan het citroensap bij. Roer tot u een mooi homogene bereiding hebt.
Verdeel de helft van deze bereiding over de afgekoelde coulis. Strijk mooi glad met een spatel. Strooi er een laag aardbeien en een laag frambozen over.
Zet 15 minuten in de diepvriezer.
Verdeel er dan in lagen achtereenvolgens de rest van de coulis, van de kwark, de frambozen en de aardbeien over. Zet na elke laag telkens een poos in de diepvriezer. Zet de gevulde vormen nog eens 4 uur in de diepvriezer.
Vul de gootsteen met heet water. Hou de vormen 5 seconden in het water om de inhoud los te maken. Draai de vormen om op een schotel.
Snij de terrine in schijfjes en versier met de muntblaadjes.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 25/05/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 25/05/2016 - 10h50
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB