- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 20 minutes
- Ingrediënten :
-
2 niet behandelde sinaasappelen
300 g kwark
2 eiwitten
1 limoen
3 cm gember
3 kardemompeulen
1 eetlepel suiker
6 clementines
1 eetlepel muntsiroop of muntlikeur
PUB
Bereiding voor Kwarkmousse met clementines
Rasp de schil van een sinaasappel en meng het onder de kwark.
Klop de eiwitten stijf en werk ze onder de aromatische kwark. Zet in de koelkast.
Pers de sinaasappelen en de limoen uit en giet het sap in een steelpan. Rasp de gember en doe dat erbij. Doe er ook de kardemompeulen en de suiker bij. Roer en breng aan de kook. Draai het vuur meteen lager en laat de siroop 5 minuten inkoken.
Pel intussen de clementines, haal de partjes uiteen en verwijder zo veel mogelijk de witte vliesjes. Leg de partjes in een kom en giet er de sinaasappelsiroop over. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Verdeel de kwarkmousse net voor het opdienen op een schotel. Schik er de clementinepartjes op en giet het sap erover. Besprenkel met een paar druppels muntsiroop of -likeur. Dien goed koel op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 18/01/2010 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 23/11/2015 - 16h22
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ