Kussen: vergeet ook het voorspel niet

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 02/05/2006 - 00h00
-A +A

Kussen is veel meer dan alleen maar een tongzoen geven (de zogeheten French Kiss). Het is een beetje zoals met vrijen: in plaats van meteen ter zake te komen is het vaak fijn om geleidelijk aan naar het hoogtepunt toe te werken. Dat inleidende spel, het voorspel, maakt de kus zoveel genotvoller, opwindender en meeslepender.

PUB

Hoe ziet dat voorspel eruit?

Als twee gezichten heel dicht bij elkaar zijn, is kun je om te beginnen praten: fluisterend dingen met elkaar uitwisselen, complimentjes, liefdeswoorden…Daarna volgt kan het strelen met de handen of de vingers volgen. Het gezicht wordt in het liefdesspel maar al te vaak vergeten, en dit is dan ook heel erg aangenaam. Je kunt het voorhoofd van je partner strelen, zijn slapen, zijn haar, zijn hals… zijn hele gezicht, en dat met heel veel tederheid of net heel krachtig. Het doet vaak terugdenken aan de tijd dat we als kind werden gestreeld door onze moeder. Heel even herbeleven we een periode toen we ons heel graag gezien voelden, en dat kan heel aangrijpend zijn. De strelingen met de wimpers, ook wel de vlinderkus genoemd, uitgevoerd op alle mogelijke plekjes, zijn heel licht en veroorzaken heel aangename kittelingen.

Van strelen naar kussen

Je kunt je partner vervolgens ook met de mond strelen, dat wil zeggen zijn gezicht in de buurt van zijn lippen kussen: zijn oogleden kussen, zijn wangen, zijn neus, zijn kin. Dan kun je zijn mond kussen: met een korte, vluchtige kus, een streelkus, een natte kus… Het gaat hier nog altijd om het inleidende spel, want het zijn kussen waarbij contact wordt gemaakt, nog geen tongzoenen dus.Je kunt ook de smaak van de lippen van uw partner proeven: door eraan te knabbelen, ze te likken, en je kunt ze ook aanraken met je vingers…Als je de mond van de ander hebt gestreeld, kun je ook nog een van je vingers door zijn mond laten strelen. Je kunt er hem op laten sabberen, eraan likken, zuigen… Het is een soort metafoor voor het liefdesspel en het kan heel erotisch zijn. Die vinger kan ook op verkenning gaan in je mond: hij je tong verkennen, je wangen, het reliëf van je tanden… Met een beetje fantasie kun je nog allerlei andere inleidende spelletjes bedenken, zoals de adem van je partner inademen, waarna hij op zijn beurt jouw adem inademt. Je hebt dan het gevoel dat je iets inademt dat van heel diep uit zijn binnenste komt, en dat is enorm sensueel.Al deze inleidende dingen kunnen het liefdesspel nog intenser maken en zullen je alleen maar meer laten genieten van de French Kiss zelf.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 02/05/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Erotisch strelen: kruid uw liefdesleven Gepubliceerd op 19/05/2015 - 11h24

Erotisch strelen , iedereen spreekt erover en bijna iedereen doet het, maar dat strelen is binnen een erotische relatie een moeilijk te beheersen onderdeel. Het is inderdaad een kwestie van evenwicht tussen de intensiteit van het verlangen en de zach...

Hoe de clitoris te stimuleren? Gepubliceerd op 02/03/2017 - 09h42

Mannen kennen de clitoris wel, maar beschouwen hem vaak als een soort 'starter' om een vrouw in een handomdraai op te winden. Jammer, want de clitoris is veel meer dan dat...

Meer artikels