De kunst van het bruinen zonder zon

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/03/2017 - 11h36
-A +A

Het zijn geweldige producten om een bruin kleurtje te krijgen in de lente of de zomer, maar zelfbruiners kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Het komt er op aan om de producten aan te brengen zoals het haart. Tips voor beginners.

PUB

Dermatologen zijn er dol op

Dermatologen zijn erg te vinden voor bruinen zonder zon, en met reden. Je kan in een minimum van tijd 'bruinen' zonder dat de huid gevaar loopt. In tegenstelling met bruinen door de zon of de zonnebank, zoals u wellicht wel weet!

De eerste generatie zelfbruinende producten leverden soms een oranjeachtige huid op en je moest heel handig zijn om ze aan te brengen zonder dat het fout liep. Maar dat is verleden tijd.

De huidige producten om te bruinen zonder zon zijn er in verschillende texturen (gel, crème, doekjes, mousse...) en in verschillende dosissen (een lichte concentratie voor een lichtkleurige huid en een hogere concentratie voor de matte huid).
De kans op fouten is met de nieuwe producten bijzonder klein. Vooral als men de instructies goed volgt.

De regels van de kunst

  • Als u het echt wilt doen zoals het hoort, dan begint u met een peeling van de huid. Zo wordt de huid meer uniform en strooien dode huidcellen geen roet in het eten. Het product kan ook beter doordringen wat een mooiere kleur oplevert.
  • Neem een douche, droog u goed af en breng een hydraterend verzorgingsproduct aan.
  • Wacht een paar minuten om de bestanddelen goed te laten doordringen en breng daarna het zelfbruinend product aan. Begin altijd bij de voeten om te eindigen bij de hals.
  • Neem geen extra product tijdens het aanbrengen en was uw handen zorgvuldig nadat de klus geklaard is. Doet u dat niet, dan loopt u het risico op gebruinde handpalmen!
  • Om te vermijden dat uw huid teveel van het product opslorpt op plekken waar ze ruwer is knieën, ellebogen, hielen, enz.), gaat u onmiddellijk na het aanbrengen van de zelfbruiner met een vochtig washandje over de plekken in kwestie.

Initialement publié par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 03/10/2011 - 15h56 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/03/2017 - 11h36
Bekijk dit artikel
PUB
Lees ook
Meer artikels