Kruidige kippensoep met kokosmelk

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
-A +A
Type :
voorgerechten

Een evenwichtig maar vetarm menu op basis van seizoensproducten. Deze originele soep is snel te bereiden. Het is een voedzaam gerecht dat dankzij de kiwi ook rijk is aan vitamine C.

Ingrediënten voor 4 personen


Bent u met z'n tweeën, vries dan de rest in voor later.
Kippenwitten: 2
Look: 1 teentje
Aardnotenolie: 1 eetlepel
Gevogeltebouillon: 1 blokje
Gember: 1 stukje
Curry: 1 eetlepel
Kokosmelk: 40 cl (1 doosje)
Lightroom: 2 eetlepels
Kiwi's: 2
Fijngehakte koriander: 2 eetlepels
Piment d'Espelette (piment uit Espelette): 1
Peper en zout

Het recept


Bereidingstijd: 20 minuten
Snij de kippenwitten in kleine stukken. Schil de look en hak ze fijn. Bereid de bouillon met ½ liter water. Schil de gember en hak ze fijn.
Braad de kippenwitten gedurende 5 minuten aan in een pan met aardnotenolie. Laat ze vervolgens uitdruppen op absorberend papier en giet er de olie over. Leg de look in de pan met de kip. Roeren en twee minuten laten bakken. Strooi er curry, peper en zout op.
Giet de bouillon erover en laat hem gedurende 5 minuten koken op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan. Voeg de kokosmelk en de lightroom toe, en breng het gerecht op smaak.
Schil de kiwi's en snij ze in stukjes. Hak de koriander en de 'Piment d'Espelette' fijn, en voeg dat alles toe vlak vóór het serveren.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB