Kreeftensalade

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/07/2016 - 09h57
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

2 kreeften van 500 gram
1 citroen
2 avocado's
2 pompelmoezen
enkele blaadjes sla
6 eetlepels room
1 tot 1,5 koffielepel mierikswortel
zout
peper
PUB

Bereiding van de kreeftensalade

Leg de kreeften in gezouten kokend water. Breng het water weer aan de kook en laat ze dan nog 10 minuten koken. Haal ze uit het water. Breek de scharen af en doe ze nog eens 3 minuten in het kokende water. Haal ze uit het water.

Pers de citroen uit boven een kom. Snij de avocado's doormidden. Verwijder de pit. Schil de avocado's en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.

Besprenkel ze systematisch met citroensap om verkleuring te voorkomen. Schil de pompelmoezen en verwijder alle witte vliesjes. Snij ze in sneetjes. Was en droog de sla en leg enkele blaadjes apart. Verdeel die over de borden.

Haal de kreeften uit hun schaal. Snij de staarten in ronde schijfjes. Verdeel ze over de borden en leg de scharen erbij. Schik de avocado en de pompelmoes errond.

Maak dan de saus klaar. Klop de room op samen met een deel van de mierikswortel. Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg eventueel de rest van de mierikswortel toe.

Giet in elk bord wat van deze saus.

Zet de borden koel. Haal ze net voor het opdienen tevoorschijn.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 08/07/2016 - 09h57
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB