- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 45 minutes
- Ingrediënten :
-
4 kleine krabben
3 tomaten
2 uien
3 teentjes look
1 eetlepel olijfolie
1 takje tijm
1/2 laurierblad
1 liter visfumet
10 twijgjes bieslook
Bereiding van de krabbensoep
Dompel de krabben 2 minuten in kokend water. Giet ze af.
Ondoe de tomaten van hun schil (onderkant met kruisje insnijden, 30 tot 60 seconden in kokend water en schrikken onder ijskoud water: de schil komt nu gemakkelijk los); haal de pitjes eruit en snijd ze in stukjes
Schil en hak de uien en de look.
Verwarm in een stoofpot met een stevige bodem een lepel olijfolie. Doe de krabben erin en draai ze om.
Zodra ze rood zijn, voegt u de tomaten toe, de ui en look, het takje tijm en het halve blad laurier. Meng alles. Laat 30 minuten sudderen.
Verwijder de krabben en haal de schaal eraf. Snijd het krabbenvlees grof en houd het opzij.
Mix het kookvocht. Proef en breng op smaak met peper en zout. Versnipper de bieslook. Giet de soep in een terrine of onmiddellijk in de borden.
Voeg de crab in het bord toe. Overstrooi met de bieslook.