Koude soep van tomaten, basilicum en munt

Recept aangemaakt op 29/07/2014 - 14h48 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 30/07/2015 - 14h38
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

2 witte uien
6 tomaten
3 courgettes
2 teentjes look
1 koffielepel olijfolie
8 takjes munt
2 eetlepels maizena
3 takjes basilicum
1/2 citroen
zout
peper
PUB

Bereiding van de koude soep van tomaten, basilicum en munt

Pel de uien en hak ze fijn.

Was de tomaten, snij ze doormidden, verwijder de zaadjes, en snij ze verder in grote stukken.

Was de courgettes en snij ze in stukken.

Pel de teentjes look.

Verhit de olie in een grote kookpot en stoof de uien 2 tot 3 minuten onder voortdurend roeren.
Doe de tomaten erbij en stoof ze 2 minuten op een vrij hevig vuur. Blijf ook nu roeren.
Giet er 1,5 liter water bij en breng aan de kook.
Voeg 4 hele takjes munt toe, samen met het look en de courgettes. Laat 15 minuten op matig vuur koken zonder deksel.

Verwijder de munttakjes. Mix de soep.
Los de maïzena op in een beetje water en doe ze bij de soep.
Zet de pot terug op het vuur en laat de soep nog even koken op een hevig vuur onder voortdurend roeren.

Breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep afkoelen. Zet ze daarna minstens 2 uur in de koelkast.

Versnipper de blaadjes basilicum.
Leg enkele blaadjes munt opzij voor de versiering. Versnipper de rest.
Voeg ze net voor het opdienen toe, samen met het citroensap. Meng goed.
Dien goed koel op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 29/07/2014 - 14h48 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 30/07/2015 - 14h38
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB