Koude soep van rode en gele paprika's

Recept aangemaakt op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/07/2014 - 14h42
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

2 gele paprika's
2 rode paprika's
2 teentjes knoflook
5 takjes basilicum
1 potje plattekaas, 20 % vetgehalte

PUB

Bereiding van de koude soep van rode en gele paprika's

Verwarm de oven voor op de maximumtemperatuur. Leg de paprika's op het rooster en laat ze 10 tot 15 minuten liggen tot de schil zwart wordt.
Haal ze uit de oven en doe ze in een handdoek of een plastic zak en schud dan goed. U kunt ze ook 'schrikken' in (ijs)koud water. Het grootste deel van de schil komt vanzelf los.
Maak ze volledig schoon en verwijder alle zaadlijsten en zaadjes.
Was ze en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

Pel de knoflookteentjes en snij ze in fijne schijfjes.
Dompel ze 10 seconden onder in kokend water. Laat uitlekken.

Pluk de basilicumblaadjes van de takjes.

Houd enkele schijfjes look en enkele basilicumblaadjes opzij voor de versiering.

Giet een grote kop ijsblokjes in de keukenmixer. Doe er de paprika's, de look, de basilicumblaadjes en de kaas erbij.
Mix alles tot een mooie homogene massa. Breng op smaak met zout en peper.
Doe eventueel nog wat water bij de soep als ze te dik is.

Zet de soep tot net voor het opdienen in de koelkast. Zet ze eventueel nog 5 minuten in de diepvriezer als ze niet voldoende koud is.
Versier de soep net voor het opdienen met de lookschijfjes en de basilicumblaadjes.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 04/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 29/07/2014 - 14h42
PUB