Koolvisfilets met room

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2009 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

Ingrediënten voor 2 personen


Wijtingfilets: 400 g
Sjalotten: 2
Ingevroren Parijse paddestoelen: 100 g
Margarine met zonnebloemolie: 5 g
Lightroom met 5 % vet: 1 bakje
Witte wijn: 1/2 glas
Kervel: 1/2 bos
Zout en peper van de molen

Het recept


Bereidingstijd: 15 minuten
Schil de sjalotten en hak ze fijn. Fruit ze in de pan in de hete margarine, samen met de niet-ontdooide paddestoelen. Roer goed tot ze mooi goudbruin zijn. Strooi er peper en zout over.
Doe er vervolgens de witte wijn en de room bij, en kook het gerecht op een zacht vuurtje tot de saus mooi gebonden is.
Bak de wijtingfilets 2 à 3 minuten in de microgolfoven.
Leg ze op een schotel en giet er de warme saus over. Bestrooi het gerecht met plukken kervel.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB