Konijnenrug met gedroogde vruchten

Recept aangemaakt op 14/01/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/11/2014 - 21h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 klein konijn of het rugstuk van een groot konijn
1 sjalot
4 abrikozen
10 pruimen
1 eetlepel olijfolie
1 takje rozemarijn
20 gram rozijnen
2 dl witte wijn
150 gram rijst
2 eetlepels room
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor konijnenrug met gedroogde vruchten



Versnijd het konijn in stukken.

Pel de sjalot en snipper ze fijn.
Snij de abrikozen in tweeën.
Ontpit de pruimen en snij ze eveneens in tweeën.

Verhit de olie in een vuurvaste braadpot.
Stoof de sjalot al roerend.

Doe de stukken konijn erbij en laat ze aan alle kanten bruinen.
Bestrooi met zout en peper. Zet het vuur lager en doe de wijn en de rozemarijn erbij.
Doe het deksel op de pot en laat 10 minuten stoven.

Doe er de abrikozen, de rozijnen en de pruimen bij.
Laat nog eens ongeveer 40 minuten stoven op een zacht vuurtje of zet de braadpot 1 uur in de oven op 160°C.

Kook intussen de rijst gaar in licht gezouten kokend water.

Haal de stukken konijn en de vruchten uit de pot.
Hou ze goed warm.

Proef de saus en breng ze eventueel op smaak met nog wat zout en/of peper.
Doe er nog wat witte wijn bij als er te weinig saus is.
Werk af met de room. D

oe het konijn en de vruchten weer in de pot en breng nog heel even aan de kook.
Dien goed heet op in de pot.
Geef de rijst er apart bij.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 14/01/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/11/2014 - 21h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB