Konijn met sjalot en peterseliesaus

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 19/08/2014 - 14h10
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

Konijn: 1
Sjalotten: 6
Witte wijn: 10 cl
Olijflie: 2 eetlepels
Peterselie: 2 bussels
Verse room: 3 eetlepels
Zout, peper
PUB

Bereiding van het konijn met sjalot en peterseliesaus

Vraag uw poelier of slager om het konijn in stukken te verdelen.

Schil de sjalotten en hak ze fijn.

Neem een braadpan en bak de stukken konijn aan in hete olijfolie. Als ze aan alle zijden mooi goudbruin zijn gekleurd, haal ze dan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Gooi de olie weg.

Doe de sjalotten in de braadpan, zonder extra vet toe te voegen, en roer zachtjes tot ze goudbruin kleuren.

Voeg de aangebakken stukken konijn toe, zout en peper en overgiet met een glas wijn. Laat even de alcohol uitdampen en zet vervolgens het deksel op de pot. Laat ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje stoven en draai de stukken konijn tussendoor om. Voeg zo nodig een beetje water bij.

Als het konijn doorbakken, dresseert u het konijn op een schotel.

Dompel de peterselie in een pot met kokend water en kook hem 3 minuten. Haal hem eruit met een schuimspaan. Mix hem met het braadvocht van het konijn.
Giet deze mix in een pan, voeg de verse room toe en meng goed door elkaar. Laat kort koken.
Breng zo nodig op smaak met peper en zout.

Dien de stukken konijn op overgoten met de peterseliesaus.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 19/08/2014 - 14h10
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB