PUBLICITÉ

Konijn met paprika's

Recept aangemaakt op 01/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/11/2014 - 21h02
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 konijn
3 tot 4 rode paprika's
3 tot 4 groene paprika's
4 tot 6 tomaten
1 ui
4 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 glas witte vermout
1 takje rozemarijn
1 citroen
zout
peper
PUB

Bereiding voor konijn met paprika's

Snij het konijn in stukken en verwijder de vetranden.

Was de paprika's en snij ze in vieren. Haal er de zaden en zaadlijsten uit en snij het vruchtvlees in lange repen.
Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en snij het vlees in blokjes.
Pel de ui en snij hem fijn. Pel de lookteentjes en plet ze even met de platte kant van een mes.

Verhit de olijfolie in een kookpot.
Bak de stukken konijn op een matig vuur aan alle kanten mooi bruin.
Haal ze uit de kookpot en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
Gooi het bakvet weg.

Zet de kookpot terug op het vuur en laat de fijngehakte ui in 10 minuten onder voortdurend roeren glazig worden.
Voeg er de tomatenblokjes bij, de paprikareepjes, de lookteentjes en het takje rozemarijn.
Giet er het glas witte vermout over.
Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

Doe de stukken konijn in de kookpot en giet er het sap van de citroen over.
Meng alles goed door elkaar en laat 35 tot 40 minuten stoven op een matig vuur.
Voeg indien nodig af en toe een beetje water of vermout toe.

Proef en voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
Dien op in de kookpot.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/11/2014 - 21h02
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ